– По-големите – в сиропиталището, а по-малките могат да бъдат изоставени в родилното отделение!

Понякога има обстоятелства, които принуждават жените да изоставят децата си в болницата. И знаете ли, аз не ги осъждам, защото почти бях една от тях. По онова време си мислех, че на детето ми ще му е по-зле с мен, отколкото без мен.

Срещнах първата си любов, когато бях на 21 години. Бях наивна и глупава. И тогава на теста имаше две ивици. Разбира се, родителите на гаджето ми ме изпратиха на аборт, защото не бях техен тип. Майка ми каза, че трябва да имаш това дете. Тя много добре знаеше какви могат да бъдат последствията от един аборт. След неуспешния аборт й поставили диагноза безплодие, затова ме осиновила.

Приятелят ми не можеше да се противопостави на желанието на семейството си. Ето защо се разделихме. Майка ми взе мен и сина ми при себе си. Бях сигурна, че тя няма да ме изостави. Но два месеца по-късно майка ми се разболя и почина. Останах сама с детето. Със заем. Само с детски надбавки и стотинки от издръжката.

Не знаех какво да правя. Помолих всички за помощ, но ми беше отказано. Никой не ми помогна. Нито бившият ми, нито приятелите ми, нито роднините ми. В продължение на една година живеех сама със сина си и се борех за хляб.

Не можех да се измъкна от бедността. Колкото и упорито да се изкачвах, все падах на дъното. Продадох всичко ценно в апартамента на майка ми. Плачех дни и нощи, търсейки изход, но такъв нямаше. Тогава в живота ми се появи Франк. Той ми помогна и ме подкрепи. Но аз му се доверих прекалено много и отново забременях. Беше твърде късно за аборт. Когато разбрах, че съм бременна, той изчезна.

А сега си представете, че съм сама , с едногодишно бебе и корем. Без пари, без перспективи. Заключих се вкъщи и не знаех какво да правя. Един мой приятел ме изпрати в църквата. Там започнаха да ми говорят, че абортът е грях, че ако Бог ти е дал дете, ще ти помогне. И аз им се доверих! Защо? Защото това беше последното нещо, за което се бях вкопчила.

Бях на ръба да загубя разсъдъка си. Очите ми се насълзяваха от плач, а синът ми виждаше всичко. Изтичах до социалния център и помолих за помощ. Те успяха. Но не много.

Много обичах и обичам децата си, но осъзнавах, че те няма да са щастливи с мен. Тогава взех най-трудното решение в живота си. Осъзнах, че единственият изход е да дам по-голямото дете в дом за сираци, а по-малкото да оставя в болницата. Беше ад.

Но с времето се подобри. Франк се опомни. Върна се, извини се и остана при мен. Сега всичко е наред, но все още си спомням за този период със сълзи на очи.

 

Rate article
– По-големите – в сиропиталището, а по-малките могат да бъдат изоставени в родилното отделение!