Платих за щастието на сина си

Дълго мислих и реших, че ще избера снаха за себе си и съпруга за сина си. Реших да избера подходящото момиче и след това да ги събера като двойка. Синът ми е най-желаното дете на този свят. Аз съм лудо влюбен в сина си. Имах го само за себе си. Отгледах го като воин още от пеленачетата, не го пусках да спи през нощта, възпитавах го, лекувах го. А сега трябва да се откажа от този съвършен мъж в полза на друга жена!

Винаги съм знаела, че ще дойде денят, в който синът ми ще си намери партньорка, но ми беше непоносимо трудно да го дам на друга жена. Затова измислих план.

Бях се примирила с факта, че синът ми започна да се интересува от момичета. Не можех обаче да намеря общ език с неговата сприхава приятелка. Казах му направо, че това момиче не е подходящо за него. Имаме нужда от порядъчно, чисто и скромно момиче.

Не казах на сина си нищо за плана си. Започнах да търся булка за сина си с цялата отговорност, която лежеше върху мен. Трябваше ми момиче, с което да намеря общ език.

Имах ограничен брой кандидатки: съседското момиче, дъщерята на един приятел и някои от съученичките на сина ми. След като разговарях със съседката и нейната дъщеря, разбрах, че това не е моята възможност. Тя беше много дебела, а аз исках синът ми да бъде щастлив. Тя трябва да е с хубави форми.

След това говорих с дъщерята на моя приятелка, но се оказа, че тя си има гадже, така че и този вариант отпадна. Сега не искам да прекарвам време в разговори за съучениците на сина ми, защото това беше пълна безизходица.

Бях малко затруднена. Нямах предвид никакви други момичета. Така че трябваше да следя сина си и да видя кои жени харесва.

Трябваше да изневеря малко и да кажа на сина си, че искам да го видя как работи. Той не беше въодушевен от идеята, но все пак се съгласи. Прекарах целия ден, наблюдавайки взаимодействието му с колежките на работа. Исках да видя коя от колежките му го привлича. Разговарях със служителките и научих много интересни неща.

В края на деня знаех, че няма да намеря приятелка за сина си на работа. Връщайки се вкъщи, синът ми предложи да отидем в едно кафене и аз първоначално отказах, но си помислих, че може би там ще намеря тази, която търсяһттр://…. В кафенето видях, че синът ми води приятен разговор с една красива сервитьорка. В този момент осъзнах, че това е момичето, което търсех

Момичето беше много мило и скромно. Реших да я заговоря и да ѝ обясня ситуацията.
– Ти луд ли си ? – попита ме тя. – Това не е прилично, нали?
– Е, ти искаш по-добър живот и синът ми е този, който ще го промени.

Реших да предложа на момичето голяма сума пари, която беше повече от достатъчна, за да плати образованието на брат си. Сестринската любов се оказа по-силна от принципите на момичето и тя ми обеща, че ще се влюби в сина ми.

След сключването на сделката се опитахме да поддържаме постоянна връзка. Разказвах на момичето всичко, което можеше да ѝ помогне да спечели сърцето му!

Исках резултати и не трябваше да чакам дълго за тях. Синът ми буквално загуби главата си от любов към това момиче. Той ми разказваше за нея през цялото време. Никога не се уморяваше да ми разказва колко красива е Maria  , колко добре готви, каква музика слуша и какви филми харесва. Един ден го помолих да ме запознае с приятелката си и той изпълни молбата ми.

Когато Maria  ми беше на гости, проведох тих разговор с нея. Момичето ми призна, че е влюбено в сина ми, а след това ме помоли да си взема парите обратно, но това не беше моят план.

Ако между децата беше избухнала любов, защо трябваше да вземам парите от тях. Казах на момичето да задържи парите и бавно да започне да се подготвя за брак.

Сега децата ми са щастливи и имам послушна снаха, която ще бъде най-добрият ми приятел, а нашата малка тайна винаги ще си остане наша тайна. Щастлив съм, че моят план помогна на сина ми да бъде щастлив!

 

 

Rate article
Платих за щастието на сина си