Питър търси първата си любов, надявайки се да възстанови връзката си с нея, и я среща случайно в метрото. Както винаги обаче, той закъснява с първата крачка, както е било през целия му живот.

Питър беше дисциплиниран човек, който старателно живееше живота си по ясен график. Но в този съдбовен ден всичко сякаш се обърка. Двигателят на колата отказвал да запали, липсвала вода и дори имало прекъсване на доставките на бензин. Сутринта била изпълнена с неуспехи и обрати. Тъй като нямаше друг избор, Питър беше принуден да се качи на метрото. Влизайки в претъпкания вагон, той се озова сред море от хора, много от които стояха. И тогава сред шумната тълпа очите му попаднаха на познат силует – това беше Виктория. Погледът на първата му училищна и университетска любов го изненада, лицето му пребледня, а по челото му се появиха капчици пот    .

В младежките си години Питър и Виктория бяха най-добри приятели, а по-късно се обвързаха романтично. Виктория беше обожавана от всички заради добродушния си характер – чувствителна, внимателна и истински мила. Въпреки положителните си качества обаче тя оставаше донякъде затворена и споделяше най-съкровените си мисли и чувства само с Питър, нейния най-близък приятел, а по-късно и гадже. По време на обучението им в училище и в университета те винаги са били смятани за най-красивата двойка. Но след това, поради неочакваната постъпка на Питър, всичко се променя. Виктория не каза нито дума, не избухна в истерия, не показа никакви признаци на обида. Тя просто изчезна от живота му и това беше краят   .

а сега тя отново стоеше пред него и Питър осъзна сериозността на предишната си грешка. Въпреки това не успя да събере смелост да се приближи до нея. А дори и да го направи, какво би могъл да каже? “Здравей, Виктория, откога те няма?” Това изглеждаше като празна и безсмислена фраза. Завладян от бурна смесица от емоции, той се опита да се успокои и да намери подходящите думи. Незнайно защо, вече беше пропуснал правилната спирка на метрото. И тогава… В момент на несигурност той затвори очи и ги отвори отново, готвейки се да направи своя ход. За негов голям ужас обаче момичето беше изчезнало. Сигурно е слязла на предишната станция. Питър изгуби още една възможност да преоткрие щастието си.

 

Rate article
Питър търси първата си любов, надявайки се да възстанови връзката си с нея, и я среща случайно в метрото. Както винаги обаче, той закъснява с първата крачка, както е било през целия му живот.