Петър решава да помоли някое от децата си да го приюти, а в замяна да му препише апартамента.

Петър, възрастен дядо, живее сам от повече от десет години, откакто съпругата му е починала. Дъщерите му рано напускат дома и започват да градят свой собствен живот. Той рядко ги виждал, защото всяка от тях си имала свои грижи и работа. Той се чувствал толкова зле от това, че живее сам, че решил да помоли някое от децата си да го вземе при себе си, а той да препише апартамента в замяна.

като чули думите на баща си, двете дъщери започнали да се карат с него и помежду си. По-голямата казала, че не може да го вземе, защото децата са ученици, винаги вдигат шум и той няма да живее там. По-младата отвърна, че съпругът ѝ е строг и няма да вземе баща ѝ, а тя не може да му се противопостави, защото го обича. След това те се скарали помежду си, като се обвинявали взаимно, че не се грижат за баща си    .

Разбира се, селото е малко, така че съседите чули всички тези скандали и помогнали на стареца, а след това младата дама посъветвала дядото да остави апартамента на внуците си. Той веднага помислил, че това е най-добрата идея. Дамата му помогна да отиде при нотариуса и да запише всичко.

След това той се обадил на дъщерите си и им съобщил за решението си. Оттогава той никога не е бил тъжен през уикендите. Всички внуци се редуват да го посещават, да му помагат и, разбира се, вземат пари от родителите си за това, но те нямат нищо против, правят добро дело и ще имат полза от него   !

 

 

Rate article
Петър решава да помоли някое от децата си да го приюти, а в замяна да му препише апартамента.