Пет минути след като започнах работа, получих поръчка. Отидох до един местен ресторант. Отдалеч забелязах влюбена двойка, която се държеше за ръце. Беше тъмно и не забелязах веднага коя е жената. Едва в таксито осъзнах, че това е съпругата ми

В компанията на мои приятели неведнъж съм чувал за предателството на съпругите им. Но винаги само съчувствах на приятелите си и бях сигурен, че на мен това никога няма да се случи.

Не бях предвидил обаче едно нещо – жена ми ме е мамила през цялото време.

Казвам се Адам, а съпругата ми е Моника. Имахме обикновено семейство. Исках любимата ми да има всичко, затова работех като таксиметров шофьор. Моника пък реши, че ще си остане вкъщи и ще върши домакинската работа. Никога обаче не съм я карал да готви и не съм изисквал перфектна чистота. Изпитвах по-голямо удовлетворение, когато Моника се връщаше от маникюр или с нова рокля в ръце. Въпреки че имаше цял гардероб, пълен с тях.

Разбира се, забелязах, че напоследък жена ми започна да се отнася с мен безразлично. Тя се прибираше по-късно от мен, като казваше, че е излязла с приятелките си. Имаше и дни, в които отиваше в къщата на майка си за уикенда. Но аз не обръщах внимание и на това.

Всеки има трудности във връзките си, така че се надявах, че това ще отмине.

Имах много поръчки. Прибирах се вкъщи късно вечер, а понякога работех нощна смяна. Моника каза, че няма да си стои вкъщи и да ме чака по цял ден, затова ще живее известно време с майка си. По онова време не подозирах нищо.

Така мина една седмица. Тя ми се обаждаше всеки ден и ми казваше колко много ѝ липсвам и колко много ме обича. В събота вечерта отново си поговорихме, а след това се приготвих за работа. Този ден имах нощна смяна, макар че не казах на жена си за това.

Започнах работа. Пет минути по-късно получих поръчка. Отидох до един местен ресторант. Отдалеч забелязах двама души, които се държаха сладко за ръце. През ума ми веднага премина мисълта – някога с жена ми бяхме толкова влюбени и щастливи.

Навън беше тъмно, така че не успях да погледна лицата им. Те се качиха в едно такси с мен.

– Скъпи, отдавна не съм имала такава прекрасна вечер – започна жената.

– Всичко това е благодарение на теб, скъпа – отвърна партньорът ѝ.

Веднага разпознах съпругата си по гласа. Не исках да се обръщам, просто зачаках. Макар че много ми се искаше да ударя този мъж в лицето.

Едва се сдържах. През целия път те си говореха сладко, целуваха се.

А когато ги закарах до местоназначението им, казах:

– “Скъпа, искаш ли да те закарам до майка ти или искаш да слезеш тук? Между другото, ти не си взела всичките си вещи от моя апартамент.

Трябваше да им видиш лицата. Изглежда, че Моника не беше подготвена за това развитие на нещата. Тя вече не обръщаше внимание на партньора си, а ми се извини, уверявайки ме, че съм разбрала всичко погрешно.

Какво имаше за разбиране? През цялото това време жена ми ми беше изневерявала и живееше с друг мъж. Както се оказа, майка ми дори нямаше крак. Така че най-накрая реших да я скъсам. Няма да живея в измама.

Rate article
Пет минути след като започнах работа, получих поръчка. Отидох до един местен ресторант. Отдалеч забелязах влюбена двойка, която се държеше за ръце. Беше тъмно и не забелязах веднага коя е жената. Едва в таксито осъзнах, че това е съпругата ми