Патрисия вече е уморена от постоянното присъствие на приятеля на дъщеря ѝ в дома ѝ. И тя има идеален план да се отърве от “зетя”.

Имам една позната Патриция. Дъщеря ѝ е студентка. Тя си има приятел, приятелката ѝ го нарича “зет”. Дъщерята на Патриция е на осемнайсет години, а приятелят ѝ е на двайсет и две. Според разказите му той е от заможно семейство, има собствен бизнес. Като го гледам, на думите му може да се вярва. Но момчето не се измъква от тях.

Младежите се срещат от година и половина и зетят периодично прекарва нощта у тях. Едва през последния месец той на практика живее с тях. Когато за първи път започват да се срещат, Патриция си мисли, че всичко е временно, че дъщеря ѝ ще разбере, че няма нужда от такъв човек. Но те се срещат от доста дълго време, така че Патрисия усилено се опитва да говори с дъщеря си и да ѝ обясни, че тя няма нужда от такъв човек, а Патрисия е такъв зет.

За цялото време на връзката им момчето не е поканило дъщерята на Патрисия никъде. Той винаги си намира оправдания. “Искаш ли да отидем на кино? Можем да го гледаме по интернет в твоя дом! Искаш ли да излезем да хапнем? Майка ти готви толкова добре, какво кафене? Погледни якето ми. Погледни колата. Родителите ми обещаха да ми я подарят за рождения ми ден. Това е моята мечта” – и всичко това в този дух.

Освен това той оказва лошо влияние върху дъщеря си Патрисия. Тя се учи отлично в училище. Сама постъпва в педагогическия институт, а сега, след като е учила една година, мисли да се откаже. За щастие, Патрисия успява да коригира мозъка на дъщеря си. Веднъж моята приятелка ми каза.

– Прибирам се от работа, искам да си полегна, да си почина малко. Прибирам се вкъщи, а там на дивана е нашият “зет”. Не си спомням от колко време живее при нас. Опитах се да поговоря с дъщеря си, но тя отказва да ме изслуша. Страхува се да му каже нещо или се страхува да не го загуби.

Но наскоро Патрисия ми каза, че човекът не е идвал да ги види от една седмица.

– Той казал на дъщеря си, че аз съм старомодна жена, вероятно съм израснала на село, тъй като не знам основни неща, казват, че му е трудно с мен. И всичко това, защото съм му се подигравала. В деня преди да изчезне от живота ни, тримата седяхме в кухнята. Дъщеря ми каза, че иска да се срещне с него след изпита. А той каза, че има среща в салона, отива за ламиниране на мигли, така че дъщеря ми ще трябва сама да стигне дотам. И аз започнах да се шегувам, преструвайки се, че не знам за какво говори. Но знаех: Къде отиваш? Какво е това ламиниране? По-добре ще е да подариш на приятелката си букет. Дъще, сигурна ли си в избора си? Изглежда, че той не те обича. Само себе си!” Зетят ни се обиди от тези думи и не го видяхме този ден. Дъщеря ми постепенно разбира, че той не е имал никакви приоритети.

 

 

Rate article
Патрисия вече е уморена от постоянното присъствие на приятеля на дъщеря ѝ в дома ѝ. И тя има идеален план да се отърве от “зетя”.