Pakeičiau savo nuomonę prie pat santuokos slenksčio – nenoriu tuoktis

Mano vardas yra Susan. Kai susipažinau su Deividu, man buvo 16 metų, bet jau tada supratau, kad esu įsimylėjusi jį iki ausų. Tuo metu jis buvo devyneriais metais vyresnis už mane. Dėl viso pikto, dėl mano gimtadienį, kai man pagaliau sukako garbingas aštuoniolikos metų amžius, jis man pasiūlė. Jis atsiklaupė ant vieno kelio ir užmovė man ant piršto gražų …ir užmovė gražų auksinį žiedą. Aš, žinoma, pasakiau “taip”, nes vien dėl to laukiau savo pilnametystės. Po šešių mėnesių nusprendėme kelti vestuves.

Iš karto norėčiau pasakyti, kad jo tėvai toli gražu nesižavėjo. Ačiū bent už tai, kad jie, kaip protingi žmonės, neapsunkino manęs savo nuomone ir nieko nesakė. Ir net dabar, po daugelio metų, tai mane giliai glumina.

O be to, pasirodo, kad mano Deividas yra labai pavydus vaikinas. Jis gali lengvai užsidegti ir pradėti klausinėti apie mano santykius su kitais su kitais vyrais. Dėl to praleidau daug bemiegių naktų. Pavydo skandalai buvo pražūtingi.

O vieną dieną, kai baigiau koledžą, iškilo klausimas, ar eiti į institutą. Žinote, nauja mokykla, naujos pažintys, nauja veikla kartu. Gerai, kad man pasisekė studijuoti koledže… Turėjau išskirtinai moterišką klasę. Bet dabar jis šiek tiek…

Su kiekviena diena jo požiūris į mano studijas vis labiau priminė vaikščiojimą basomis ant sudužusio stiklo. O per vestuves viskas susivesdavo į tokius pareiškimus kaip: “Nesuprantu, kodėl tu nori eiti į koledžą. Juk moteris turėtų rūpintis šeimos namais, o ne statyti smegenis, tada ir tada gal net norėtų vadovauti vyrui.

O laikas artėjo prie iškilmingos datos, todėl mes laiku, laikydamiesi visų formalumų, padavėme skundą civilinės metrikacijos įstaigai. Nusprendėme šventę padaryti įprastą, tyliai atnešti amžinosios meilės vakarienes, nepamiršdami kruopščiai jas sutvirtinti amžino atsidavimo įžadais, o pasibaigus sakramentui susėsti jaukiame tėvų ir artimų draugų rate.

Skubėjome jiems apie tai pranešti gerokai iš anksto. Nuo to viskas ir prasidėjo. Visi du mėnesiai iki vestuvių man tapo dar vienu išbandymu. Akimirkomis atrodė, kad savo reguliariais pavydo protrūkiais jis varo mane į beprotybę.

Jis peržengė visokias ribas (jei tokių buvo), ėmė drausti man bendrauti su artimais žmonėmis ir draugais. Kiekviena ginčų ir barnių kupina naktis mane vis labiau vertė susimąstyti.

Likus maždaug pusantros savaitės iki vestuvių, galiausiai nusprendžiau, kad kadaise taip trokštamas antspaudas mano pase bus tik bilietas į kartėlio ir nusivylimo šalį.

Pasvėręs visus “už” ir “prieš”, nusprendžiau skirtis. Nemanykite, kad buvo lengva. Per visą tą laiką, kol buvome kartu, buvau baisiai prie jo prisirišusi. Tačiau, kad ir kaip būtų sunku, išsiskyrimas buvo…

Nepaisant mano jausmų šiam vyrui, negalėjau sau leisti sužlugdyti karjeros, prarasti draugų ir sugadinti santykių su artimaisiais. Ir galiausiai norėčiau pasakyti, mielos merginos, moterys, pirmiausiai agresijos ir įsibrovimo į jūsų asmeninę erdvę požymius, bėkite, bėkite, bėkite.

Rate article
Pakeičiau savo nuomonę prie pat santuokos slenksčio – nenoriu tuoktis