Отношенията ми с родителите на съпруга ми се влошиха, а съпругът ми изглеждаше безразличен към агресивното им поведение. Когато обаче свекърва ми стигна дотам, че ме заключи в мазето, осъзнах, че съм достигнала предела.

Свързахме връзката си преди три години и до сватбата всичко беше наред. Съпругът ми претърпя значителна трансформация, като стана незаинтересован и безразличен към мен. Чувствах се като невидимо същество за него, и най-малките ми молби оставаха незабелязани. По време на бременността си търсех вниманието и подкрепата му, но той ми отговаряше с обиди и пренебрежение. В неговото семейство беше прието булката да се подчинява на роднините на съпруга си, особено на свекървата.

Родителите му ме подлагаха на словесни обиди и крясъци, а съпругът ми никога не ме защити и не ми предложи подкрепа. Той постоянно заставаше на тяхна страна, като твърдеше, че те са отговорни за моето възпитание, и ме критикуваше за всичко. Когато се опитах да се защитя, ситуацията само се влошаваше. При един особено ужасяващ инцидент свекърва ми ме нападна физически и ме заключи в мазето за три дни, демонстрирайки непоносима враждебност и нелюбезност. Свекърът ми също се отнасяше зле с мен, като постоянно ме критикуваше без ясна причина. Чувствах се виновна за всичко, без да разбирам какво съм направила погрешно.

Напоследък мисля за развод, защото не мога да продължавам да живея в страх от тяхното осъждане и контрол. Омъжих се, за да имам любящо и уважаващо семейство, в което разбирането и подкрепата се ценят. Вместо това всяка среща със семейството на съпруга ми завършва с разгорещен спор и аз отказвам повече да приемам мълчаливо обидите им.

Напоследък се моля за промяна в съпруга ми с надеждата, че той отново ще се превърне в грижовния човек, когото познавах, преди да се оженим. Не мога да търпя поведението на семейството му и твърдо вярвам, че взаимното уважение и разбирателство са жизненоважни в едно семейство. Преди два месеца изразих пред съпруга си желанието си да живеем отделно, но той не се съгласи, което доведе до кавга. Въпреки това аз го напуснах. Свекърва ми дори разпространи неверни слухове, като предположи, че съпругът ми ме е изгонил от къщата заради моето непослушание и неконтролируемо поведение.

Вчера съпругът ми се свърза с мен и ме помоли да се върна. Може би е осъзнал грешката си. Не знам какво да правя по-нататък и как да постъпя в тази трудна ситуация. Разкъсвам се между надеждата за положителна промяна и желанието да избягам от тази агресивна среда.

Rate article
Отношенията ми с родителите на съпруга ми се влошиха, а съпругът ми изглеждаше безразличен към агресивното им поведение. Когато обаче свекърва ми стигна дотам, че ме заключи в мазето, осъзнах, че съм достигнала предела.