Отказах на приятеля си да отседне в моя хотел. И ето какво получи тя за това

Живея на място, където туристическият бизнес е добре развит. Навсякъде около нас има планини и през лятото можеш да си почиваш, да правиш барбекю и да плуваш в реката. Зимата е идеалното време за каране на ски. По едно време със съпруга ми се консултирахме и решихме да построим хотел. Оттогава той се превърна в наш основен доход. Много хора знаят за нашия хотел. Аз сама почиствам мястото и приготвям домашна храна за нашите клиенти.

Наскоро ми се обади най-добрата ми приятелка. Помоли да остане в хотела ми за няколко дни, като каза, че иска да си почине и да ме види. Съгласих се, но казах, че трябва да е за няколко дни, не повече. В края на краищата сега е сезонът и стаите са резервирани до края на зимата. Не искаме да губим редовните си клиенти. Тази работа е основният ни доход.

Приятелката ми не ме изслуша, каза ми да изчакам да я посетя и закачи слушалката.

Това беше малко неочаквано за мен. Бях готова да почерпя приятелката си с вкусна вечеря, защото умея да готвя добре. Но наистина нямаше да мога да я задържа за повече от два дни, защото мястото вече беше резервирано. Затова в петък сготвих картофи и направих салата. Изпекох и един сладкиш. В крайна сметка най-добрата ми приятелка идва и трябва да я посрещна подобаващо. Не се бяхме виждали от много време.

Както обещах, приятелката ми пристигна в петък сутринта. Но не сама, а със сина си. Тя започна да ме разпитва къде мога да отида да карам ски тук. По време на разговора тя изведнъж каза, че ми е дошла на гости за цяла седмица, защото си е взела отпуск, а синът ѝ е на почивка.

Бях много изненадан от думите ѝ. Затова веднага побързах да ѝ отговоря. Обясних ѝ, че може да остане при мен само два дни. В понеделник ще се настанят редовните ми клиенти, които са резервирали стаята в началото на зимата. Приятелката ми се намръщи, след което каза, че може да си намери стая в друг хотел. С тези клиенти няма да се случи нищо.

– Не, приятелю, съжалявам. Но това е моят доход. Не мога да се отнасям толкова лекомислено към него.

Приятелката ми ме нарече скъперница и каза, че няма да ходи никъде. Набрах номера на приятелката си пред нея и я помолих да намери хотелска стая за приятелката ми. Сега тя не можеше да остане на улицата.

Трябваше да видите изражението на лицето на приятелката ми.

– Как смееш да ми правиш това? Ами годините на нашето приятелство? Парите ли са по-важни за теб от приятеля ти? Никога не съм мислил, че ще станеш такъв.

Изминаха два дни. Съпругът ми помоли приятеля си да освободи хотелската стая, защото трябваше да я подготви за нашите клиенти.

Тя ме нарече идиотка и каза, че не иска да ме вижда повече.

Не мисля, че имам нужда от такава приятелка. Тя се появява в живота ми само когато има нужда от нещо. Приех я като свое семейство, а тя се държи толкова нагло.

Приятелката ми ни напусна. Дори не знам къде се е озовала и дали е останала на почивка. Но в крайна сметка тя вече не е мой проблем. Исках да бъда мила с нея, но приятелката ми първа премина границата.

 

 

Rate article
Отказах на приятеля си да отседне в моя хотел. И ето какво получи тя за това