Откакто отидох на работа, апартаментът ми се превърна в свинарник, а свекърва ми не се уморява да ми напомня колко съм безполезна!

Женени сме от 5 години. След като се оженихме, веднага изтеглихме ипотечен кредит за апартамент, защото не виждахме смисъл да живеем под наем. Разбира се, осъзнавахме, че следващите няколко години ще бъдат трудни за нас, затова не планирахме да имаме деца. Но се случи така, че аз забременях и три години по-късно ни се роди дъщеря.

Не бяхме готови за дете, особено от финансова гледна точка, защото едва се изхранвахме, а и тогава се появи това… На този фон със съпруга ми започнахме често да се караме, защото беше свръхзадача да разпределим правилно това малко количество пари. Понякога дори говорехме за развод, но после се вразумихме и осъзнахме, че просто искаме да се отървем от проблема    .

По-късно дъщеря ми стана малко по-голяма и аз я оставих при баба ми, която с удоволствие я взе. Единственият нерешен проблем беше, че тя живееше в друг град и ми беше неудобно да ходя постоянно при нея, затова реших да говоря с майката на съпруга ми да вземем внучката си при нея. Тя не реагира много положително на това, но се съгласи да помогне. Така успях да ходя на работа и да изкарвам пари за прехраната ни.

През първите месеци след работа отивах да взема дъщеря си, а когато се прибирах, готвех, чистех и прекарвах време с дъщеря си. С течение на времето осъзнах, че съм толкова уморена, че не мога да правя нищо друго, и започнах да моля съпруга си за помощ. Той каза, че няма да ми помага в домакинската работа, защото това трябва да се върши от жена. Страхувах се да помоля свекърва ми, защото когато тя забелязваше и най-малкия недостатък в дома ни, бързаше да ми каже каква лоша домакиня съм, а след това започваше тирада за това как тя също е майка и се справя с всичко перфектно и никой не ѝ помага.

С течение на времето умората започна да ме изяжда дотолкова, че просто нямах сили, така че вкъщи започнаха да се трупат мръсни дрехи и чинии, а навсякъде имаше прах. Единственото нещо, за което имах достатъчно енергия, беше готвенето   .

с течение на времето осъзнах, че не мога да живея повече така. Исках да помагам на съпруга си да печели пари, но защо той не искаше да ми помага в домакинската работа? Ако това е задължение на жената, то и мъжът е длъжен да печели пари. Върнах се от отпуска по майчинство и започнах да живея отново, мина една седмица и силите ми се възвърнаха, но сега всеки ден чувам мъжа си да ме упреква, че съм прекалено мързелива и не правя нищо за семейството ни.

 

 

Rate article
Откакто отидох на работа, апартаментът ми се превърна в свинарник, а свекърва ми не се уморява да ми напомня колко съм безполезна!