“Отивам на почивка, няма да се грижа за никого! Свекърва ми ме издържа, но аз ѝ се отплатих.

Всяко семейство има някакви тайни или проблеми. В някои от тях има имуществени разногласия, в други – проблеми с алкохола или изневяра, в трети – липса на общи ценности и интереси. Ние нямаме такива проблеми, но…. Ако не беше свекърва ми, всичко щеше да е перфектно. Дълго време се опитвах да се разбирам с нея, но не се получаваше.

Знам, че връзката между родителите и децата е много тясна. Но една свекърва на 37 години е твърде много! Съпругът ми и свекървата имат много тайни, винаги си шепнат и говорят за неща зад гърба ми. Освен това имам впечатлението, че свекърва ми не обича сина ни и внука си.

Ето една ситуация, която се случи в нашето семейство съвсем наскоро. Година след година синът ни е на вилата на родителите ми почти цяло лято и свекърва ми не може да го вземе за седмица или две.

Заради вируса майка ми не получава отпуск, защото е лекар. Баща ми не може да се грижи сам за внука си заради здравословното си състояние. Аз не мога да получа отпуск… Затова разчитаме на свекърва ми. Уговорих си среща с нея един месец предварително.

Седмица преди датата тя ми се обади и каза:
– Получих пътуване като подарък, затова реши проблема с бебето по друг начин.

Бях изненадана, дори закачих слушалката. Ръцете ми се отпуснаха, защото нямаше други възможности. Свекърва ми щеше да има супер празник, не ѝ пукаше за внучето. По-късно разбрах, че не е получила пътуване – сама си го е купила, въпреки че е знаела, че синът ни трябва да е с нея по това време.

Свекърва ми помоли съпруга ми да се грижи за оранжерията и да полива градината, докато я няма. Тъй като той е зает човек, това задължение автоматично премина върху мен. Аз обаче казах, че няма да правя нищо. Имах своите причини:

– Ти ме настрои и ме измами. Няма да ти правя никакви услуги, ти искаше да си почиваш – почивай. Посевите ти ще изсъхнат, това не е мой проблем”.

Разбира се, свекърва ми беше разстроена, но не отложи пътуването. Сега тичам да търся лагер за сина си, защото трябва да го настаня някъде.

Правилно ли постъпих?

 

Rate article
“Отивам на почивка, няма да се грижа за никого! Свекърва ми ме издържа, но аз ѝ се отплатих.