Отидох при нотариуса, за да препиша апартамента на сина си, и той ме убеди да не го правя!

Нека започна разказа си с това, че от няколко години живея сама. Синът ми отиде да учи в университет в друг град, намери си приятелка там и остана да създава семейство. Със съпруга ми живяхме дълго време заедно, а преди три години той почина. Беше все още млад и здрав, но беше невъзможно да го излекуваме от рак.

Работата е там, че синът ми наскоро обяви, че приятелката му е забременяла, така че най-накрая организираха сватба. Радостта ми не познаваше граници, защото това бяха два празника едновременно! Единственото, което ме разстрои, беше, че нямах финансите да направя на сина си приличен подарък.

Без да се колебая, реших да отида при нотариус, за да препиша апартамента на сина си. Докато съм жив, ще им помагам, ще ги уча, доколкото мога, а когато ме няма, ще имат пълноценно собствено гнездо. Когато съседите ми чуха за това, започнаха да ме разубеждават, като основното обяснение беше, че когато си отида, апартаментът така или иначе ще отиде при сина ми, така че имам нужда от друг подарък. Брат ми дори предложи да ми даде пари назаем, за да мога да купя нещо друго, но аз реших, че това е най-добрият вариант за мен. След като събрах всички документи, отидох при местния нотариус.

Посрещна ме една млада жена, която изслуша внимателно всичко и накрая ме попита: “Много сте добър, че искате да направите такъв подарък на сина си, но искам да ви попитам дали ще имате къде да живеете освен в този апартамент? Може би някоя лятна къща или гараж?”

– “Не, но какво общо има това с него?” Попитах, като искрено не разбирах какво иска от мен. Но после тя започна да ми разказва истории за пенсионери като мен, които са преписали всичко на децата си, а после са ги изхвърлили на улицата. Старите хора нямало къде да обжалват, защото всичко било законно.

Извиних се и обещах да помисля за това. На път за вкъщи се обадих на брат ми и го помолих да ми даде парите назаем, като му разказах как нотариусът ме е убедил да не правя грешки. Той беше изненадан, че някой е успял да ме убеди.

Разбира се, не мисля, че синът ми щеше да е в състояние да ме изхвърли на улицата, но е по-добре да се застрахова срещу това, защото не е ясно каква друга съдба може да го сполети и какъв характер ще има жена му.

Между другото, те наистина се преместиха при мен. Сега живеем заедно и чакаме ново попълнение, нямаме кавги, така че се надявам да продължим да живеем в мир. А синът ми все пак ще получи апартамента, но след като аз си отида.

 

Rate article
Отидох при нотариуса, за да препиша апартамента на сина си, и той ме убеди да не го правя!