Отидох на работа, дори като чистач, и аз отидох.

Можете да научите много за съпруга си не само по време на отпуска по майчинство, но и след това, когато жената започва нов и труден етап – връщане на работа, когато вкъщи има малко дете. Наскоро отидох в една клиника, за да взема сертификат за бебето си. Там се запознах с моя съученичка, която има две деца – едното е студент, а другото е в предучилищна възраст. Тя ми каза, че работи като чистачка от около година, въпреки че има университетска диплома и опит в професията. Но съпругът ѝ бил този, който я принудил да работи като чистачка.

Ето нейната история:

Имам двама сина – единият е на 10 години, а другият – на четири. Когато имах едно дете, имах време да работя и да се грижа за къщата. Големият ми син е силно и здраво момче. Така че успях да се справя с всичко: работа, чистене, готвене.

Но с раждането на втория ми син всичко се промени. Той не беше на детска градина повече от седмица, трябваше да седя вкъщи през цялото време. На всичкото отгоре по-големият трябваше да бъде воден на училище и на извънкласни занимания.

Така че не можех да работя добре и шефовете ме гледаха отвисоко. Освен това заплатата не беше особено висока. Щях да похарча всичко за бавачка, а може би и повече. Бабите живеят в друг град. Със съпруга ми решихме, че отглеждането на децата е по-важно, затова напуснах. Съпругът ми печелеше , а аз бях с децата.

След известно време започнах да забелязвам, че съпругът ми започна да се вкопчва във всичко, което купувах:

-Защо ти трябва още един парфюм, след като имаш един! или

-Защо си купуваш ново яке?

Но по-големият ми син унищожи якето си почти до дупки, можеше само да се изхвърли. Тогава започнах да обличам децата си на бълхите и спрях да купувам каквото и да било за себе си. Съпругът ми обаче не искаше да пести пари за себе си. Винаги носеше нови неща , все още обичаше да лови риба, така че харчеше за въдици и оборудване. Веднъж търпението ми се изчерпа и му казах всичко както си е. В отговор той ми каза, че аз си седя вкъщи и не работя, така че нямам право на нищо допълнително.

Тогава реших да си потърся работа. Но не беше толкова лесно – никъде не искаха да ме наемат. Това беше така, защото имах две малки деца. Бях много разстроена и се оплаках на съпруга си. В отговор чух:

-Можеш да работиш дори като чистачка, просто работи.

Бързо си намерих работа в тази насока. Първоначално исках да се върна на позицията си в предишната работа, но мястото беше заето.

Шефът ми се смили над мен и ми предложи да работя като чистачка. Аз се съгласих. Той също така каза, че веднага щом се появи свободно място, ще ме вземе на работа. От около година обаче чистя офиса. Благодарение на шефа ми имам гъвкав график , чистя подовете, когато мога, докато по-малкият спи или е на детска градина. За съжаление нямам предложения за нова работа. Опитах се да пиша текстове за уебсайтове вкъщи, но не се получи.

Тогава осъзнах, че съм направила грешка и е трябвало да се върна на работа, дори и да се налага да давам цялата си заплата на бавачката. Осъзнах, че живея със странен, злобен човек и веднага щом финансите ми се подобрят, ще се разведа с него.

 

Rate article
Отидох на работа, дори като чистач, и аз отидох.