Отгледана съм от баба си. Благодарна съм й, разбира се, но любовта й не беше безкористна.

Бях само на пет години, когато любимият ми татко реши, че не иска да има семейство, и ни изостави заради любовница, която беше по-млада от майка ми. Тъй като първоначално живеехме в неговия апартамент, скоро след развода той поиска майка ми и аз да се изнесем от жилището му.

Трябваше да живея с баба ми, майката на майка ми. Баща ми беше толкова смел “мъж”, че намери много начини да не плаща издръжка. Накратко казано, майка ми и аз останахме без пари и живеехме в апартамента на баба ми. По онова време ни беше много трудно. Баба ми имаше много ниска пенсия, майка ми постоянно заминаваше на работа, а аз трябваше да се прибирам от училище и все пак да върша всичко вкъщи.

Когато пораснах, понякога пропусках училище и отивах да работя на строителни обекти, така че за учене не можеше да става и дума. Съжалявах майка ми и баба ми, които едва преживяваха с тези стотинки. Дори реших, че след осми клас ще напусна училище и ще си намеря постоянна работа. Но тогава се появи сестрата на баба ми, баба . Тя предложи да ме вземе да живея при нея, да ми помага в ученето и да ме подкрепя. Баба нямаше собствени деца, затова много искаше да живея при нея. Майка ми и баба ми се съгласиха.

Накратко казано, отидох да живея при баба си. Майка ми и баба ми понякога ни посещаваха. И наистина, при нея живеех много по-добре. Баба имаше прилична пенсия, можех спокойно да ходя на училище и да не работя. Тя ме научи да готвя и дори да шия. Завърших училище с отличие и отидох в университета да уча право.

Баба ми все повтаряше, че щом завърша следването си, веднага ще ми завещае апартамента си в завещанието. Казваше, че много ме обича и че съм й станала като семейство, затова иска да ми помогне. Но нещата се развиха по начин, който никой не очакваше. През третата година в университета се запознах с Ан.

О, Боже, тя беше толкова красива и умна. Чувството на любов беше взаимствано и реших, че искам да се оженя за нея. Когато баба ми разбра, вдигна скандал. Каза, че Анна е мечтала само за моя имот, а не за любовта си към мен.

И че ако не я напусна, тя няма да ми остави мястото си. Разбира се, аз разказах на Анна за всичко . Любимата ми предложи да се разделим, тъй като апартаментът е толкова необходим за мен, но в същото време каза, че е готова да живее с мен дори в казармата, защото толкова много ме обича. Накратко, поех риск, избрах любовта. Баба ми спря да се свързва с мен. Останах без квартира, но с любимата си.

Сега беше десетата годишнина от сватбата ни. Имаме две деца, а любовта ни е още по-силна отпреди. С всяка изминала година съм все по-убедена, че съм направила правилния избор.

 

 

 

 

Rate article
Отгледана съм от баба си. Благодарна съм й, разбира се, но любовта й не беше безкористна.