Отгледахме децата си като истински мъж и дама и ето какво се случи!

Когато в детството си играех на “Дъщеря-майка” с моите приятели, винаги избирах ролята на втората майка. Мечтаех да порасна и да отгледам две прекрасни деца. И всичко наистина се случи така, както го исках. Чудесен съпруг, истинска любов и сега имам деца – по-голямо момче и по-малко момиче.

Въпреки че съпругът ми много обича и мен, и децата, той има строг темперамент, затова реши да отгледа децата по този начин. Искаше момченцето да се превърне в истински мъж, а момиченцето – в дама. Съответно ние ги възпитавахме и общувахме с него така, сякаш те вече са такива, вместо да си играем на игри с добри и зли полицаи.

Веднъж имахме неприятна ситуация. Това често се случва на децата. Синът ми се ядоса на сестра си и хвърли една кола по нея, крещейки: “Толкова ми омръзна от теб, малка глупачке!”

Дъщеря ми, като истинска дама, излезе от стаята до банята и започна да плаче, затова отидох да я утеша, а съпругът ми се приближи до сина ми и каза “Сега ще проведем важен разговор!”

От думите на съпруга ми знам какво се е случило след това между тях.

– Какво е това поведение? Така ли постъпват истинските мъже?” Мъжът попита, а синът му само сведе глава и той продължи: “А забеляза ли как се държа сестра ти? Тя не се караше с теб, не хвърляше обиди и играчки по теб! Излизаше от стаята, за да не я видиш дори да плаче! Това е добро поведение!

Синът кимна, мислейки за действията на сестра си.

– Какво ще направиш сега?

Синът кимна, сякаш разбираше, отиде до вратата на банята с наведена глава и почука. Плачещата му дъщеря отвори вратата.

– Аз бях глупакът, не ти. Съжалявам, че те нараних. Ако искаш, можеш да ми отвърнеш на удара.
Малката сестра се усмихна на брат си и го прегърна, след което предложи да продължат да играят.

 

Rate article
Отгледахме децата си като истински мъж и дама и ето какво се случи!