От около година синът ми живееше с Кейт, но не познавахме родителите ѝ. Това ми се стори странно, затова реших да го проверя

Винаги съм се опитвала да възпитавам сина си така, че преди всичко да уважава жените – баба, майка, съпруга, дъщеря… Според мен това е най-доброто качество, което един мъж може да притежава: уважение към жените. Със съпруга ми дадохме на сина ни прекрасно възпитание, образование и му осигурихме всичко необходимо, за да може лесно да създаде своето светло бъдеще. Вече не искахме да му помагаме с нищо, но все пак купихме на сина ни двустаен апартамент. Той работеше, осигуряваше си прехраната, но нямаше достатъчно пари за собствено жилище.

Не подарихме апартамента веднага и дори не му казахме за покупката. Защо? Синът ни живееше с момиче – ето защо. Синът ни живееше с Кейт от около година, но не познавахме родителите ѝ и това ми се стори странно.

По-късно разбрах, че майката на Кейт е бивша съседка на моя приятел. Тя ми каза нещо, от което ми стана лошо. Оказа се, че майката на Кейт е изгонила съпруга си от къщата, когато той започнал да печели по-малко от обичайното, но абсурдът тепърва започваше. След това жената започнала да се среща с женен, но богат чичо, който бил добра бащина фигура за нея. Що се отнася до бащата… Бабата на Кейт не изоставаше много от дъщеря си. Тя също имала връзка с женен мъж. Освен това принуждавала дъщеря си и внучката си да ходят в неговата селска къща, за да помагат в домакинството. Заради това синът вече имаше няколко скандала с бъдещата си свекърва. Но това, което най-много ме притеснява в тази история, е, че майката и бабата настройват Кейт срещу баща ѝ.

Момичето очевидно е привързано към баща си, но заради тези две жени връзката ѝ с баща ѝ е застрашена. Да, и черешката на тортата: Кейт е решила да се откаже от обучението си в университета. Тя вярва, че мъжът трябва да осигурява прехраната на семейството си. Да, аз също мисля така. Подготвях сина си за това, но не дай си Боже да имат някакви трудности в живота. Къде е застраховката? Как Кейт ще помогне на съпруга си в този случай? Между другото, пререгистрирах апартамента за себе си, защото знам, че съм отгледал елен, както казват хората. Да, всичко, придобито преди брака, не се дели след развода, но Кейт е толкова съобразителна дама, че спокойно може да остави моя “джентълмен” по бельо.

 

Rate article
От около година синът ми живееше с Кейт, но не познавахме родителите ѝ. Това ми се стори странно, затова реших да го проверя