От дете Франк винаги е мечтал да живее в града. Когато обаче мечтата му най-накрая се сбъдва, той осъзнава, че това е било грешка.

Роден и израснал в провинцията, Франк имал любезно и вежливо поведение. На 18-годишна възраст той решава да се премести в града, за да си намери професия, въпреки че семейството му го разубеждава да го направи. Те вярвали, че може да си намери работа в провинцията, но Франк бил решителен и не се вслушал в предупрежденията им   .

майка му, която го е отгледала сама след преждевременната смърт на баща му, не иска да го пусне да замине. Франк продължил обучението си и станал опитен автомеханик, като изпращал по-голямата част от приходите си вкъщи, за да издържа майка си. Оженил се, но бракът завършил с развод след пет години поради недоволството на съпругата му от финансовото им положение. Въпреки това Франк бил ценен от приятелите и роднините си.

Градският живот обаче не допада на Франк. Той бил разочарован, че много проблеми могат да бъдат решени само с пари. Искал е по-просто и по-смислено съществуване    .

По време на телефонните разговори с майка му тя му предложила да се върне на село, където имало много работа. Дори му намеква, че може да намери партньорка в живота в лицето на общата им приятелка Анна. Франк изпитвал чувства към Анна, но втората му съпруга също била от града и го напуснала заради финансови затруднения.

На 40-годишна възраст Франк решава да се върне в селото и си намира работа в дъскорезница. Тази промяна му носи голямо щастие. Той най-накрая осъзнава истинската стойност на това да живееш в общност, където хората се подкрепят и разчитат един на друг. Франк се събрал отново с Анна и се оженили. Скоро след това им се ражда първото дете.

Най-важното е, че решението на Франк да се върне в селото донесе голяма радост на майка му. Той осъзна смисъла на поговорката: “Където има хора, има и печалба”. В новия си живот, заобиколен от топлината и подкрепата на селската общност, Франк открил истинско удовлетворение и чувство за цел.

 

Rate article
От дете Франк винаги е мечтал да живее в града. Когато обаче мечтата му най-накрая се сбъдва, той осъзнава, че това е било грешка.