От апартамента, който момичетата наемат, липсват всички ценности. Експертизата и свидетелските показания на хората обаче показват, че Мария сама е вкарала крадците в къщата. Тя също така изнесла всичко навън заедно с тях.

Мария не обръщала внимание на това, което се случвало около нея. По бузите ѝ се търкаляли сълзи. “Защо всичко е така?” – повтаряше си момичето. А причината беше приятелката ѝ, която се похвали, че момчето ѝ е направило предложение за брак.

– “Утре ще представим родителите си”, каза щастливо приятелката ѝ.

След тези думи Мария се разхождаше в състояние на объркване. От една страна, тя искрено се радваше за приятелката си, но от друга, всичките ѝ приятелки отдавна се бяха омъжили. А сега и тя беше. А Мария все още си нямаше никого. Тя дори спря да посещава семейството си, за да не я безпокоят със същия въпрос.

– “Мария, кога ще се омъжиш? Вече щях да ходя на твоята сватба”, повтаряше съседката ѝ.

Мария винаги си измисляше неща. Тя не беше първата или последната съседка, която се ровеше в личния ѝ живот. Не след дълго Мария излизаше, а всички говореха за нея.

– Дали е сгащена или не? Тя няма късмет в личния си живот. Майка ми се тревожи за съдбата ѝ. Това е срам! Дъщеря ми е на двайсет и четири години и все още няма кавалер.

– “Дъще, поне се учи добре. Ако баща ти и аз не сме наблизо, поне ще можеш да се издържаш сама, ако не се омъжиш.

Бащата не обръща внимание на това, което се говори в селото. Той успокоява дъщеря си:

– “Дъще, не им обръщай внимание. Хората просто искат да говорят. Ти със сигурност ще намериш своето щастие. Бракът не е най-важното нещо. И дори не си помисляй да се омъжиш само за да бъдеш сама. Оценявай себе си.

Марина се опита да не се тревожи за това, докато приятелката ѝ не ѝ каза за годежа. Как е това… Тя и момчето се познават от по-малко от два месеца, а приятелката ѝ вече се омъжва. Никой не ухажва Мария, въпреки че тя е красива и произхожда от доста богато семейство.

– “О, красиво момиче, защо си тъжна? Позволи ми да ти разкажа съдбата, ще ти кажа какво те чака!” – казва веднъж една стара циганка.

но Мария не й обърнала внимание и продължила да върви   .

– “Виждам, че си тъжна, но недей да бъдеш. Ще срещнеш съдбата си. Днес. Ще заживееш с него в радост и любов, а за мен ще си спомниш с добра дума. Вземи тази игла, тя ще ти покаже пътя към твоя любим    .

Мария никога не е вярвала на никакви гадатели. Баба ѝ често я предупреждаваше да подминава такива хора. Но този път нещо сякаш ѝ подсказваше да вземе иглата. Мария дошла до къщата си, близо до къщата, в която живеела с приятелката си. Домакинята, от която Мария и приятелката ѝ наемали апартамент, избягала от къщата. Тя крещеше и плачеше. По-късно Мария видяла приятелката си да плаче и двама мъже в униформи.

Всички ценности на момичетата липсвали от апартамента, който били наели. Съдебномедицинската експертиза и показанията на хората обаче показват, че Мария сама е вкарала крадците в къщата. Тя също така изнесла всичко навън заедно с тях.

– “Нищо не помня – плачеше Мария, – циганката ми каза нещо и после ми даде една игла. След това всичко беше като в мъгла. Така в живота на Мария започнала черна ивица. Момичето не искаше да си спомня за обучението си. Живееше с родителите си и чакаше да види как ще се развие бъдещият ѝ живот. Следователят идвал при нея няколко пъти, разпитвал я и си водил записки. А веднъж я попитал директно дали иска да се омъжи за него. Мария веднага си спомнила думите на циганката: “Ще срещнеш съдбата си и ще си спомниш за мен с добра дума”.

Мария се съгласила. Тя не знае дали се е сбъднало предсказанието на циганката, или наистина е искала да се омъжи. Тя веднага харесала момчето. Скоро те се оженили.

Вече тринадесет години са заедно. Съпругът ѝ се грижи за нея и прави всичко за нейното щастие. Мария има щастливо семейство. Те отглеждат и двама прекрасни сина.

 

 

Rate article
От апартамента, който момичетата наемат, липсват всички ценности. Експертизата и свидетелските показания на хората обаче показват, че Мария сама е вкарала крадците в къщата. Тя също така изнесла всичко навън заедно с тях.