Още на следващия ден Адам опакова нещата си и се премести при мен. Но мина една седмица и приятелят ми започна да се променя пред очите ми. И не можех да разбера причината за това. Докато един ден той не ми се обади за разговор.

От собствен опит знаех колко е трудно да се печелят пари. Веднага след като завърших гимназия, си поставих за цел да изкарам собствено жилище. Родителите ми не са богати, през целия си живот са спестявали стотинка по стотинка. Имат по-малък брат, който също трябва да си стъпи на краката. Така че не мога да разчитам на тяхната подкрепа. А и не искам да разчитам. Мога да постигна всичко сама, не съм малко дете.

Работех в една компания като рекламен дизайнер. Нашата фирма си сътрудничеше с клиенти от чужбина, така че печелех добри пари. Освен това след основната си работа промотирах страници в социалните мрежи. Спях по 3-4 часа на ден. Спестявах всички пари, които изкарвах, никога не си позволявах скъпи вещи или храна. Хранех се предимно с картофи и домашно отгледани зеленчуци. Разбира се, това се отрази на здравето ми.

В работата също не беше лесно. Въпреки това се справях с всички проекти с отличие. Въпреки че често привличах погледите на колегите си. В крайна сметка имах два чифта любими панталони и три пуловера. Бях носил зимното си яке в продължение на пет години. Но колегите ми не пестяха средства за храна в ресторанта и маркови дрехи.

Опитвах се да не обръщам внимание на това. Просто продължавах да вървя към целта си. И успях да си купя мечтания апартамент. След това вече не пестех пари за себе си. Купих си нови дрехи, записах се за подстригване и боядисване. И най-накрая се почувствах свободна.

Промените във външния ми вид провокираха промени и в личния ми живот. В съседство с мен се премести един красив мъж. Той веднага потъна в душата ми. Връзката ни се разви много бързо и аз малко се притеснявах за него. А преди една седмица той ми предложи брак. Каза, че иска да заживеем заедно. Най-добрият вариант беше да се премести при мен, тъй като имах собствено жилище.

Още на следващия ден Адам опакова нещата си и се премести. Но мина една седмица и приятелят ми започна да се променя пред очите ми. А аз не можех да разбера причината за това. Докато един ден той не ми се обади за разговор.

– “Скъпа, не мога да живея така. Омръзна ми да се чувствам като птица.

– “Какво имаш предвид?” – попитах аз.

– “Имам предвид да ми препишеш половината от апартамента си, за да мога да се чувствам като собственик.

– Не е необходимо да притежаваш собствеността върху апартамента, за да се чувстваш като собственик.

– На теб може и да не ти пука, но на мен ми пука. Или не ме обичаш?

След това разбрах, че той изобщо не иска чувствата ми, а апартамента и разрешителното ми за пребиваване. Тогава твърдо реших, че нямам нужда от такава връзка.

 

 

Rate article
Още на следващия ден Адам опакова нещата си и се премести при мен. Но мина една седмица и приятелят ми започна да се променя пред очите ми. И не можех да разбера причината за това. Докато един ден той не ми се обади за разговор.