– Опитваш се да ми припишеш чуждо дете? Ти си истински задник! Ще трябва да докажеш, че е мое.

Това беше първата любов на Моника. Тя искрено вярваше, че любовта им е истинска и че има Франк за цял живот. Момичето мечтаеше да облече красива сватбена рокля възможно най-скоро.

– Скъпи, аз съм бременна – прошепна тихо Моника, притисната до Франк, – за кого мечтаеш – за син или за дъщеря?

– Какво?” Франк попита отново. Очите му бяха раздразнени. “Решила си да ми закачиш чуждо дете? Каква глупачка си! Ще трябва да докажеш, че то е мое.

– Защо казваш това? Много добре знаеш, че не съм имала никого освен теб”, каза Моника със сълзи на очи.

момичето трябваше да вземе една година почивка. По това време коремът ѝ вече беше доста забележим. Тя събрала нещата си и отишла в дома на родителите си. Моника си спомня как Франк първо предложил пари, а после изкрещял, че не е готов да стане баща. Веднъж дори си позволил да удари Моника в корема. По-късно той изчезнал напълно   .

– По-добре се прибери у дома. Ще родиш, а след година ще се върнеш в училище – посъветва Моника приятелката ѝ.
Но мама и татко също не бяха много щастливи. Те заведоха дъщеря си на лекар. Казали им, че е твърде късно да се отърват от бебето, защото вече било доста късно. Моника родила, но под натиска на майка си била принудена да напише писмо за изоставяне.

Така тя завършила университета и по-късно си намерила работа в родния си град. Няколко години по-късно Моника успява да отвори собствен бизнес. Тя се превръща в успешна жена и притежава два магазина. По-късно се омъжва за успешен адвокат. Всичко било чудесно за тях. С изключение на едно нещо: тя не можела да забременее. Ходили в много клиники, дори при врачки. После се отказали    .

– Моника, ние имаме всичко. Но кой има нужда от него? Да вземем дете от сиропиталище.

– Марк, имам да ти призная нещо. Когато бях на осемнайсет, родих син…

Съпругът изслуша разказа на съпругата си и след това ѝ предложи да намери детето. Оказало се, че отначало момчето било в сиропиталище, а по-късно го преместили в интернат. Той израснал като красиво и смело момче, но имало едно нещо, заради което не всички искали да го вземат. На момчето му липсвали два пръста на дясната ръка.

– Това определено беше той. Веднага след като родих, лекарят ми каза, че на момчето му липсват два пръста на дясната ръка. Трябва да намеря сина си”, казва Моника.

Всички опити да го открие са напразни. Но жената не се отказва.

Един стар свещеник в манастира казал:

– “Молете се. Той със сигурност ще чуе молбите ви.

Моника всеки ден се молела и умолявала да се случи чудо.

До нея Марк паднал на колене. “Вярвай и според вярата си ще бъдеш възнаграден”. Те си припомняха думите на свещеника в моменти на безнадеждност.

И чудото наистина се случи. Двойката се преместила в собствена къща в провинцията. Един ден Моника забелязала пощенски служител на улицата близо до къщата си.

Младият мъж я поздравил, а след това ѝ казал, че и на техния адрес се доставя поща. Очевидно на предишните собственици на тази къща.

– Всички вестници са в нашия офис, ако искате, можете да ги вземете – каза той.

– Момче, какво не е наред с ръката ти – попита Моника. Тя веднага забеляза, че му липсват два пръста на дясната ръка.

– “Не знам, аз съм се родил така. Може би затова родителите ми са се отказали от мен.

В този момент Моника не усещаше земята под краката си. Тя осъзна, че синът ѝ стои пред нея. Сега жената благодари за благодатта всеки ден.

 

Rate article
– Опитваш се да ми припишеш чуждо дете? Ти си истински задник! Ще трябва да докажеш, че е мое.