Опитвам се да приема дъщерята на съпруга ми от първия му брак и се чувствам в капан, защото вече съм бременна. В отчаянието си измислих хитър план.

когато се омъжих за съпруга си, знаех, че той има дъщеря от предишния си брак. Майка ѝ се е преместила в друга държава и е оставила детето при него. За съжаление отношенията им са обтегнати, а малките подаръци, които майка ѝ изпраща, не я правят щастлива; тя копнее за присъствието на майка си. Отначало дъщеря ми живееше с баба си, моята свекърва, но накрая се премести при нас   .

Надявах се да имам добри отношения с нея, но въпреки всичките ми усилия не можехме да се разбираме. Тя ме възприема като чужд човек и игнорира опитите ми да общувам. Вместо това се опитва да ме контролира, като търси подкрепа от баба ми и баща ми, когато не получава това, което иска. Разочарова ме фактът, че от мен се очаква да се грижа за нея и да я дисциплинирам, но аз нямам правомощия да го правя. Съпругът ми и свекърва ми не ѝ се карат и не поставят граници, оставяйки ме да се справям с непокорното ѝ поведение. В резултат на това тя се превръща в разглезено и неконтролируемо дете.

Прекарвам много време с нея, тъй като съпругът ми работи дълго време, а свекърва ми идва само за кратко. Чувствам се претоварена и искам да си взема почивка и да посветя време на себе си или на работата си. Но те ме критикуват, че не съм толкова нежна, колкото им се иска да бъда с нея. Ако не ми оказваха толкова голям натиск, може би щяхме да имаме по-добри отношения   .

Сега съжалявам, че се омъжих за мъж с дете, защото съм шокирана от нейното поведение, мързел и неподреденост. Знам, че никога няма да мога да заместя майка ѝ, и чувствам, че никога няма да бъда майка за нея. Ситуацията се усложни още повече, когато забременях, и вече няма връщане назад.

Измислих план, с който да я накарам да се премести при баба си доброволно, тъй като изглежда, че това е единственият изход за мен. Надявам се, че това ще създаде по-здравословна среда и за двама ни.

 

Rate article
Опитвам се да приема дъщерята на съпруга ми от първия му брак и се чувствам в капан, защото вече съм бременна. В отчаянието си измислих хитър план.