Оказва се, че бащата на Моника не е бил далеч през цялото това време, бил е заможен и е работил на добра позиция. Но не се е интересувал от съдбата на децата, които са останали без дом.

Моята приятелка Моника рано загуби родителите си. Тя още нямаше седемнайсет години, когато започна да живее сама с по-малкия си брат на ръце. Наложило се да прекъсне следването си и да отиде да работи.

Трябваше да живее за нещо и да издържа брат си. Майка им ги беше изгубила. Моника не знае нищо за баща си. Само че веднъж той ги е напуснал заради друга жена.

Моника преживява труден период от живота си. Тя работеше много и постоянно отсъстваше от дома. Работеше на две места. Страшно е да си представим как се е чувствала. Но Моника не можеше да постъпи по друг начин.

Тя работеше като сервитьорка в местно кафене, а вечер тичаше да чисти аптеката. Въртяла се толкова бързо, колкото можела.

И тогава Моника била уволнена от работа. Момичето останало само насред улицата и непознати хора. Грижовни хора помогнали на Моника да намери баща си. И както се оказа, той работел във фирмата на мой добър приятел. Преди това е имал добра позиция. Моника просто искаше да намери поне един от членовете на семейството си. Когато дошла при баща си, той казал, че не иска да чуе нищо, и я изхвърлил през вратата.

Тогава аз предложих да помогна. Моника се премести при мен, а за по-малкия ѝ брат наехме апартамент.

Когато разбрах, че бащата на приятелката ми работи в компанията на моя приятел, не се колебахме дълго. Приятелят ми го уволни. Оказа се, че бащата на Моника не е бил толкова далеч през цялото това време. Бил заможен и имал добра работа, но не се интересувал от съдбата на децата си, които били останали сами. Що за човек е той, толкова жесток? И все пак непознати хора си помагат един на друг!

Моника, когато научила за уволнението на баща си, го помолила да се върне на работа, защото на хората и без това им е тежко. Мисля, че си е получил заслуженото. Не е ли това, което правят членовете на семейството?

Надявам се, че поне това ще му даде урок. И човекът ще разбере какво е да живееш в трудност.

 

 

Rate article
Оказва се, че бащата на Моника не е бил далеч през цялото това време, бил е заможен и е работил на добра позиция. Но не се е интересувал от съдбата на децата, които са останали без дом.