Очаквах съпругът ми да говори за гнева си. Прибрах се вкъщи и просто не можех да повярвам на очите си

наскоро със съпруга ми почти се разведохме. Все още не разбирам как можеше да се случи   .

Честно казано, никой от нас не забеляза кога сме стигнали дотам. Бяхме женени от двадесет и седем години. Случваше се, както при всички, но ми се струваше, че винаги сме се уважавали и сме се разбирали. През това време успяхме да купим апартамент за сина ни. Отгледахме го и се оженихме за него. И изведнъж, изневиделица, се разведохме. Но се случи чудо. Това е, за което искам да ви разкажа. Беше годишнина от сватбата ни. Беше хубав летен ден. Синът и снаха ми казаха, че не могат да дойдат при нас. “Няма страшно – помислих си аз, – със съпруга ми вече не можем да се понасяме. Затова решихме да не празнуваме. Тъкмо се канех да посетя съседката си, а съпругът ми отиде на риболов.

Докато разговаряхме със съседката, получих съобщение на телефона си: “Върни се вкъщи. Трябва да поговорим”. Очаквах разговор за развода.

По пътя към дома вече мислех какво ще му кажа. Но когато отворих вратата на нашата къща, едва не паднах. На масата имаше чаши и шампанско, а целият под беше покрит с рози и свещи. Влязох в банята, за да си измия ръцете, и всичко беше покрито с балони. Самата вана беше пълна с вода и листенца от рози. Всичко беше покрито със свещи.

Бях толкова изненадан, че едва не се разплаках. Беше толкова красиво! Не очаквах това от съпруга си. Никога преди не бях виждала нещо подобно. Вече мислех за развод. Беше толкова красиво!

Тогава чух стъпки зад мен. Това беше съпругът ми. Веднага се затичах да го прегърна. Прекарахме една прекрасна вечер заедно. Последният път, когато се случи нещо подобно, вероятно беше в деня на сватбата ни. Чувствахме се отново млади и влюбени    .

След известно време някой почука на вратата ни. Беше куриер, който ни донесе два ваучера за морето. Трябваше да летим още на следващия ден. Веднага започнахме да опаковаме багажа си.

Най-интересното беше, че човекът твърдеше, че това не е негово дело. Самият той бил много изненадан, когато видял съобщението от мен за срещата.

Но се оказа, че всичко е било шега на децата ни, на които им беше омръзнало да гледат как постоянно се караме. Те решиха да ни помирят по този начин. Изпращаха ни съобщения и купуваха ваучери. Синът и снаха ми наистина искаха да спасят брака ни. И намериха изход – решиха да добавят цвят в живота ни.

Така че сега сме много щастливи. Сякаш сме на втория си меден месец.

 

Rate article
Очаквах съпругът ми да говори за гнева си. Прибрах се вкъщи и просто не можех да повярвам на очите си