Обичах чуждо дете, сякаш е мое собствено. Но никога не съм си представяла, че ще трябва да пусна момчето

Със съпруга ми не планирахме да имаме деца през следващите три години. Искахме първо да живеем за себе си, да се отпуснем, да спечелим пари за по-удобна кола. И най-важното, мечтаехме да пътуваме по света   .

мисля, че това беше правилното решение. В края на краищата, когато имаш деца, не е толкова лесно да летиш някъде. Затова към този въпрос трябва да се подхожда отговорно. Трябва да натрупате емоции, така че те да са достатъчни за първия път в отпуск по майчинство.

Но съдбата си има свои собствени планове. Три месеца след като се оженихме, разбрахме, че съм бременна. Разбира се, бяхме зарадвани от новината. Семейството ни изпита ужасна скръб. Къщата на родителите на съпруга ми се срути поради изтичане на газ.

По това време бяхме в нашия апартамент, който се намира недалеч от къщата на родителите ни. Майката, бащата и сестрата на съпруга ми бяха в къщата с новороденото си бебе. Съпругът ѝ Франк беше в селото с най-големия им син. Той беше отишъл да посети болната си баба.

След това Франк не знаел какво да прави. Той не искаше да заведе сина си при родителите си в селото. Затова ни помоли да го оставим да живее при нас за известно време. Самият Франк реши да замине за чужбина, за да изкара пари за апартамент.

Ние не казахме нищо. Сами не можехме да понесем мъката, а и е страшно да си представим какво е изпитвал Франк. Така че сега ние отглеждаме Питър. Той е учтиво и интелигентно момче. Въпреки че е само на три години, той има ум за всичките пет   .

Прекарваме много време заедно. Бях ангажирана с неговото развитие и образование. Грижех се за него така, сякаш е мой собствен. Избирахме най-добрите класове за него, водехме го на екскурзии.

Живяхме така още три години. Имах дъщеря. Живеехме заедно и се забавлявахме. От време на време Франк се обаждаше на сина си и говореше с него, но нямахме представа, че ще иска да го вземе обратно.

Питър ни обичаше като собствените си родители. Един ден Франк дойде при нас и каза, че повече няма да ходи в чужбина. Вече беше спечелил необходимата сума пари за жилище и си беше купил апартамент. Майсторите са на път да завършат ремонта. Така че той ще може да се премести там със сина си.

Но аз обичам Петър като свой и го смятам за свой син. Не мога да го пусна да си тръгне с Франк толкова лесно. Само като си помисля, че вече няма да живее с нас, ми се иска да плача.

 

Rate article
Обичах чуждо дете, сякаш е мое собствено. Но никога не съм си представяла, че ще трябва да пусна момчето