О, той не мие чиниите, тогава не му гответе. И го накарай да измие пода”, каза майка ми, когато дойде при мен и започна да ме учи как да се държа със съпруга си…

Жената прогонила безделническия си съпруг и отгледала дъщеря си сама.- Трябва да учиш добре, да имаш висше образование, защото можеш да разчиташ само на себе си. Мъжете са безполезни в живота. Дъщеря ми се влюби в състудент от института и се омъжи за него веднага след като получи дипломата си. Жената веднага предложи на младоженците да живеят заедно в тристайния ѝ апартамент. – Защо трябва да харчите пари за наем на жилище? – Наистина – подкрепи го дъщерята, – нека да живеем с майка ми, а после да вземем ипотечен кредит. И скоро той съжали за това.

Жената прехвърли презрението си към бившия си съпруг върху всички мъже изобщо и върху зет си в частност. Тя си пъхала носа навсякъде, опитвайки се да докаже на дъщеря си, че съпругът ѝ е безполезен. Дъщерята защитавала мъжа си, карала се с майка си, плачела в стаята си в прегръдките на съпруга си. Накрая мъжът не издържал, наел апартамент и се преместил да живее там със съпругата си. Тя идвала при дъщеря си, когато мъжът ѝ бил на работа, и започнала да ѝ дава урок. По-точно казано, промила й мозъка. – О, той не мие чинии, тогава не му гответе. – Накарайте го да измие пода. И така нататък, и така нататък… Накрая усилията ѝ дали резултат.

– Мамо, можем ли аз и дъщеря ми да останем при теб? Скарах се с мъжа си… И аз ти казах, и аз те предупредих, – жената почти скачаше от радост… Вечерта внучката започна да хленчи… Какво стана, внучке, защо плачеш? – попита бабата… Искам си баща ми! – извика момиченцето… Той прави вкусни палачинки!… Така че, баба сега ще ти направи палачинки – каза жената и се обърна към дъщеря си, – той наистина ли прави палачинки? – Да. И не само палачинки – отвърна дъщерята. Внучката не харесала палачинките на бабата. Тези на татко са по-вкусни. – Върви си вкъщи – ядоса се жената. – Предатели! Час по-късно момичето и дъщеря ѝ вече прегръщаха мъжа си, а свекървата седеше сама и ядеше палачинките си.

Rate article
О, той не мие чиниите, тогава не му гответе. И го накарай да измие пода”, каза майка ми, когато дойде при мен и започна да ме учи как да се държа със съпруга си…