О, и Кейт проля сълзи онази нощ в спалнята си, искайки да говори с някого… Но с кого? С мъж, който от години не се е интересувал от нея? Така че тя прекара цялата нощ насаме със себе си, сълзите и алкохола.

Кейт беше омъжена от няколко години, децата ѝ вече бяха напуснали семейното гнездо и любовта вече не беше толкова страстна буря, а по-скоро спокойно море. След като децата напуснаха, жената все още се опитваше да създаде семейна атмосфера у дома, готвеше вкусни вечери, чистеше, опитваше се да пита как е минал денят на съпруга ѝ, да го подкрепя, но той сякаш оставаше безразличен към всичко. Прекарвали всеки ден разделени, дори вечерта била самотна за двамата.

Времето минаваше бързо, затова не забелязваха как започнаха да спят отделно, да се виждат само по съпружески задължения, първо няколко пъти седмично, а после веднъж месечно. С течение на времето Кейт забеляза, че често се чувства зле, и се уплаши, че е започнала менопаузата, което не беше изненадващо на нейната възраст    .

един ден на работа при нея дошъл нов колега. Той веднага започнал да флиртува с нея, подарявал ѝ цветя, правел ѝ комплименти, питал я как е минал денят ѝ и я канел да се срещат в кафенето, отначало само за приятелски срещи, макар че тя се стараела да изглежда добре и за тях – правела си прическа и слагала токчета към роклята си.

Вкъщи тя изпълнява всичките си задължения, а след това бърза да се срещне с любимия си, този, който ѝ дава любов, внимание и грижи. Всички нейни приятели веднага забелязват как жената става по-млада, по-свежа, сякаш отново е вдъхнала живот. Кейт дори не се интересувала дали съпругът ѝ знае за любовника ѝ, защото той отдавна бил престанал да се интересува от нея   .

Един ден любовникът не дошъл на срещата. На работа той обясни, че е срещнал друга, по-добра… А и Кейт проля сълзи онази нощ в спалнята си, искаше да поговори с някого… Но с кого? Със съпруга си, който през последните години не се интересуваше от нея? Тя прекара цялата нощ насаме със себе си, със сълзите и алкохола. Едва на сутринта, когато отворила вратата, видяла съпруга си заспал на пода до нея, заспал и със сълзи в очите. Тя го събудила и тогава той започнал да говори. Тя не можела да го спре. Имаше толкова много неща за казване и всички те бяха за любовта му към нея! Кой би си помислил, че двамата ще трябва да минат през това, за да разберат най-накрая всичко и да си поговорят!

 

Rate article
О, и Кейт проля сълзи онази нощ в спалнята си, искайки да говори с някого… Но с кого? С мъж, който от години не се е интересувал от нея? Така че тя прекара цялата нощ насаме със себе си, сълзите и алкохола.