Но не съм доволен от третия внук. Не мога да го преживея

Преди няколко дни дъщеря ми ми каза, че със съпруга ѝ очакват още едно бебе. Разбира се, като баба би трябвало да съм щастлива, но не ми се иска да е така. Реших да ви разкажа, защото всъщност не искам да казвам на приятелите си.

Дъщеря ми ще има третото си дете. Но дъщеря ми е само на 28 години, а зет ми е само на 27 години. Веднъж родих на 22 години и бях 100% сигурна, че това е първото и последното ми дете. Изобщо времената тогава бяха доста тежки, затова имах за цел да отгледам и възпитам едно дете като достоен и порядъчен човек и исках по някакъв начин да разнообразя живота си, а не да се давя в памперси.

Съпругът ми почина доста рано. Наистина исках да я изправя на крака и да й дам добро образование. От осми клас започнах да плащам на различни учители, за да може тя да научи английски. Дъщеря ми успя с лекота да влезе в университета с ограничен бюджет, за да учи журналистика. Пред нея имаше само грандиозни планове, винаги съм я подкрепяла във всичките ѝ начинания.

А по-късно тя срещна бъдещия си съпруг и се омъжи. Още на 24-годишна възраст се роди първият ѝ внук, а две години по-късно се роди и внучката ѝ. А сега – още едно дете! Дори не знам кога дъщеря ми най-сетне ще излезе в отпуск по майчинство и ще се върне на работа. Защо изобщо й е било нужно това образование? Толкова усилия и пари вложих в нейното развитие. Сега дипломите й просто лежат бездейно вкъщи.

Не ѝ казвам нищо по този въпрос, защото много добре знам, че веднага ще започнат конфликти и кавги, а това определено не ми е нужно.

Сега по някаква причина младите хора не искат да се вслушват в мнението на по-възрастните. Не мога да разбера едно нещо: защо се ограничават толкова много в живота? Тя никога не е виждала нищо друго освен пелени и бебета. Всичките ѝ дни са едни и същи, нищо ново не се случва в живота ѝ. Наистина ли тя вижда някакъв смисъл в това?

Много се притеснявам, че те няма да спрат и при третото дете. Не мога да разбера какво си мисли тя? А съпругът ѝ изобщо няма смисъл в главата си.

Защо на такава млада възраст са решили да станат родители с много деца? Как мъжът ще издържа такова семейство? Много ми е жал за собствената ми дъщеря. Не разбирам защо е избрала такъв живот за себе си? Не мога да се примиря с нея.

А какво ще кажете вие на тази ситуация?

 

Rate article
Но не съм доволен от третия внук. Не мога да го преживея
Mano žmona per labai trumpą laiką naujoje darbovietėje pradėjo gauti gerą atlyginimą. Įtariu, kad tai buvo ne tik dėl jos profesinių gebėjimų