Но не съм доволен от третия внук. Не мога да го преживея

Преди няколко дни дъщеря ми ми каза, че със съпруга ѝ очакват още едно бебе. Разбира се, като баба би трябвало да съм щастлива, но не ми се иска да е така. Реших да ви разкажа, защото всъщност не искам да казвам на приятелите си.

Дъщеря ми ще има третото си дете. Но дъщеря ми е само на 28 години, а зет ми е само на 27 години. Веднъж родих на 22 години и бях 100% сигурна, че това е първото и последното ми дете. Изобщо времената тогава бяха доста тежки, затова имах за цел да отгледам и възпитам едно дете като достоен и порядъчен човек и исках по някакъв начин да разнообразя живота си, а не да се давя в памперси.

Съпругът ми почина доста рано. Наистина исках да я изправя на крака и да й дам добро образование. От осми клас започнах да плащам на различни учители, за да може тя да научи английски. Дъщеря ми успя с лекота да влезе в университета с ограничен бюджет, за да учи журналистика. Пред нея имаше само грандиозни планове, винаги съм я подкрепяла във всичките ѝ начинания.

А по-късно тя срещна бъдещия си съпруг и се омъжи. Още на 24-годишна възраст се роди първият ѝ внук, а две години по-късно се роди и внучката ѝ. А сега – още едно дете! Дори не знам кога дъщеря ми най-сетне ще излезе в отпуск по майчинство и ще се върне на работа. Защо изобщо й е било нужно това образование? Толкова усилия и пари вложих в нейното развитие. Сега дипломите й просто лежат бездейно вкъщи.

Не ѝ казвам нищо по този въпрос, защото много добре знам, че веднага ще започнат конфликти и кавги, а това определено не ми е нужно.

Сега по някаква причина младите хора не искат да се вслушват в мнението на по-възрастните. Не мога да разбера едно нещо: защо се ограничават толкова много в живота? Тя никога не е виждала нищо друго освен пелени и бебета. Всичките ѝ дни са едни и същи, нищо ново не се случва в живота ѝ. Наистина ли тя вижда някакъв смисъл в това?

Много се притеснявам, че те няма да спрат и при третото дете. Не мога да разбера какво си мисли тя? А съпругът ѝ изобщо няма смисъл в главата си.

Защо на такава млада възраст са решили да станат родители с много деца? Как мъжът ще издържа такова семейство? Много ми е жал за собствената ми дъщеря. Не разбирам защо е избрала такъв живот за себе си? Не мога да се примиря с нея.

А какво ще кажете вие на тази ситуация?

 

Rate article
Но не съм доволен от третия внук. Не мога да го преживея