– Нямате време за готвене? В такъв случай ще поръчам храна!

– През първите три седмици след изписването от болницата беше тихо и спокойно. После снаха ми каза, че е уморена и няма време да прави нищо. Адам се храни само с готови ястия и тестени изделия. Тя дори не може да му стопли храна. Можете ли да си представите? – оплаква се 56-годишната Анна.

Свекървата е сигурна, че на едно здраво малко дете не може да се отделя толкова много време. Тя смята, че снаха ѝ е мързелива и преувеличава. Особено след като са купили много новомодерна техника, играчки и други уреди. Тя е виждала бебето, съвсем спокойно бебе, така че изобщо не става въпрос за него. Как можеш да оставиш съпруга си гладен? Това вече е наглост!

Синът на жената е на 30 години. От един месец той гордо носи титлата баща. Първата седмица след появата на сина той е бил вкъщи, а след това се е върнал към нормалния си живот. Мария е останала сама с всичко, няма смисъл да очаква помощ от родителите си – те работят.

Адам е сигурен, че съпругата му няма нужда от помощ. Според него бебето рядко плаче и не се нуждае от внимание. Достатъчно е да мисли, да се храни, да ходи, да се къпе – всички го правят! Мъжът е потънал в собствените си дела, смята, че Мария все пак има време да се отпусне.

– На работа синът не се задържа дълго. Все пак вкъщи има малко дете. Прибира се за бързо хранене и ето че тя е празна. Явно съпругата му не е имала време! – Анна е възмутена.

Отначало бебето спи и се храни, така че младата майка се справя. Но после то започнало да изисква внимание, да хленчи и да плаче, така че главата на семейството се прибрал от работа и вечерята я нямало. Адам не се притеснява – той решава да поръча доставка на храна за себе си, защото му е дошло до гуша от паста, наденички и кнедли.

Какъв беше проблемът? Проблемът е, че главата на семейството поръчва храна само за себе си.

– Те наемат и спестяват за апартамент. Не пипат майчинските – прибират ги настрана. Живеят основно от заплатата на Адам, макар че понякога са вземали пари от касичката. Ако обаче започнат да поръчват храна всеки ден, няма да им стига за дълго”, оплаква се свекървата.

Когато Мария вижда, че съпругът ѝ поръчва храна , очите ѝ се закръглят. Тогава главата на семейството обясни, че поръчва само за себе си, защото това е скъпо удоволствие. След работа не иска да тича до печката и да готви, така че според него няма друг избор.

Той с удоволствие би ял домашно приготвена храна, ако имаше такова нещо. Мария, от друга страна, е шокирана от това колко егоистичен е съпругът ѝ. Това е меко казано неуважително!

Правилно ли постъпва Адам? Толкова ли му е трудно да направи една бърза супа? Или пък се опитва да даде урок на съпругата си? Не е ли глупаво да се поръчва само една порция, ако двойката живее заедно?

Какво мислите вие?

 

Rate article
– Нямате време за готвене? В такъв случай ще поръчам храна!