Никога не бих могъл да си представя, че съпругата ми ще ми изневери. И родителите ѝ знаеха за това

Леля ми и съпругът ѝ се грижеха за моето възпитание. Тя беше сестра на баща ми. Дойдох при нея, когато бях малко момче. Родителите ми починаха рано, така че леля ми стана моя майка. Леля ми и чичо ми нямаха свои деца, така че когато починаха, аз наследих цялото им имущество. Живеехме в двустаен апартамент в добрата част на града. Чичо ми имаше друг апартамент в края на града. Аз го давах под наем.

Дълго време бях сам. Бях зает с работа и не мислех за връзки. С Мария се запознах случайно. Отначало се влюбих в готварските ѝ умения, а едва по-късно и в нея. Мария работеше като готвач в едно кафене, където ходех да обядвам всеки ден. Един ден, след като опитах няколко кнедли, помолих авторката на ястието да дойде при мен. Щом Мария се появи пред мен, веднага се влюбих в това момиче.

Така създадохме семейство. Свекърът и свекървата ме приеха като своя. Още от самото начало развихме топли отношения. Прекарвахме семейните уикенди, ходехме на вечеря в къщите си. Един ден бащата на Мария ѝ каза, че го уволняват от работа. Да си намери нещо друго сега не е толкова лесно. Реших да предложа на родителите на съпругата ми да се преместят в града. Там има място за живеене и много повече свободни работни места. Споменах моя едностаен апартамент. Свекървата и свекърът ми се съгласиха. Те продадоха къщата си и започнаха да живеят в нашия град    .

Мария и аз бяхме щастливи, че родителите ѝ ще бъдат близо до нас. Всички заедно се разхождахме из града, ходехме в къщите си на вечеря. Мислех, че всичко е наред, докато не заговорих с леля ми Анна. Тя живееше през улицата срещу родителите на Мария. Познаваше ме от малка, така че щом заподозря, че нещо не е наред, набра номера ми.

чух нещо, което просто разкъса сърцето ми на парчета. В един миг целият ми живот се изпари в дим. Жена ми има друго гадже и идва на гости на родителите си с него.

Същата вечер казах на Мария да си събере нещата и да си върви. След това се обадих на родителите ѝ и им дадох един ден да освободят апартамента ми   .

Може би някой ден ще успея да простя двойния живот на Мария, но засега не искам дори да я виждам. Тя е изгубила всякакъв шанс за съвместното ни бъдеще.

 

 

Rate article
Никога не бих могъл да си представя, че съпругата ми ще ми изневери. И родителите ѝ знаеха за това