Ние сме петима в отделението. Всички говореха, разказваха си почти целия си живот. Само една Анна не искаше да сподели нищо с нас.

Ние сме петима в отделението. Всеки от нас се поддържа жив по различни причини, но всички говорихме, разказвахме си почти целия си живот. Само една Анна не искаше да сподели нищо с нас. Когато я попитахме, тя само спомена нещо за един мъж, който дошъл да я види, и това беше всичко. И тя не лъжеше. Ние с момичетата имахме всякакви посетители: сестра ми, свекърва, кръстница, приятелка, колеги и каквото още можеха да доведат, за да задоволят една бременна жена.

Анна беше различна от нас. Всяка сутрин съпругът ѝ носеше домашно приготвена храна в подноси, но нищо друго: нито мандарини, нито бонбони. Жените и аз имахме в изобилие всичко, което искахме, така че продължавахме да ѝ предлагаме, но тя често отказваше, а ако все пак вземеше нещо, дълго го гледаше и едва след известно време започваше да го яде. Също така всички забелязахме, че нощницата и халатът ѝ вече бяха добре износени, чисти, но никой друг тук не ги носеше. Не смеехме да попитаме защо не е помолила съпруга си да купи нещо по-ново.

След това всеки от нас постепенно се отметна, включително и аз. Прибрахме се вкъщи, а аз забравих за Анна. Целият ми живот сега беше зает от малката ми дъщеря, която често плачеше и беше болна. Разбира се, съпругът ми ми помагаше, но той беше предимно на работа, така че всичко падаше върху мен. С течение на времето момиченцето ни порасна, а съпругът ми започна да гради собствен бизнес. И тогава, пет години по-късно, отново срещнах Анна.

Тогава съпругът ми каза, че трябва да отидем на рожден ден на влиятелен човек. Нямах представа, че съпругата му ще бъде жената от отделението. Тя разцъфна, откакто не се бяхме виждали, отглежда красив син и очакват дъщеря. Животът им далеч не е беден, затова тя разбра мълчаливия ми въпрос в очите и ми разказа всичко. Оказа се, че съпругът ѝ е бил подставен и е останал без нищо. Той буквално изграждал живота си наново, а те живеели от нейните бедни спестявания, така че не можели да си позволят нищо. Но тя не спирала да вярва в него, помагала му с всичко и понасяла всички трудности. И сега те са щастливи родители, които имат два апартамента и собствен бизнес. През това време жената никога не се е разочаровала от съпруга си, въпреки че са се сблъсквали с много трудности.

 

Rate article
Ние сме петима в отделението. Всички говореха, разказваха си почти целия си живот. Само една Анна не искаше да сподели нищо с нас.