Nežinau, kaip paaiškinti savo dukrytę, kad mano sūnus serga gastritu ir jam reikia specialaus dietinio maisto.

Mano sūnui 27 metai. Jis neseniai, vos prieš šešis mėnesius, susituokė. Mano sūnaus žmonos vardas yra Alisa. Jų vestuvėms Alisos tėvai padovanojo jai gražų dviejų kambarių butą. Dabar Alisa ir mano sūnus gyvena šiame bute.

Neturiu ypatingos priežasties nemėgti Alisos. Alisa yra labai maloni mergina. Ji protinga ir graži, kilusi iš pasiturinčios šeimos. Jos tėvas yra gydytojas, o motina – mokytoja. Pati Alisa baigia studijas medicinos mokykloje.

Tačiau aš labai nerimauju dėl savo sūnaus. Reikalas tas, kad matau, jog Alisa nėra labai gera šeimininkė. Ji nelabai gerai rūpinasi mano sūnumi.

Faktas tas, kad mano sūnus serga lėtiniu gastritu ir jam reikia gydytis pavasarį ir rudenį. Jam taip pat reikia nuolat stebėti savo mitybą. Jis serga šia paveldima liga. Mano vyras labai kentėjo nuo skrandžio opos.

Kai sūnus nebuvo vedęs ir gyveno su manimi, visada rūpinausi, kad jis gerai maitintųsi. Kai jis vedė Alisą, iš karto ją įspėjau, kad ji turėtų gaminti jam normalų, dietinį maistą. Alisa su manimi sutinka, bet nieko nedaro.

Stengiuosi nesikišti į sūnaus asmeninį gyvenimą. Lankau juos labai retai. Tačiau kai tik apsilankau, nuolat matau daugybę tuščių picų dėžių. O jie sako, kad tai buvo draugai, kurie atėjo į svečius.

Kai atidarau šaldytuvą, jame niekada nematau jokio normalaus maisto. Ten tik dešra, sūris, kečupas ir majonezas. Niekada nėra sriubos, barščių, vaisių, jogurto, pieno produktų, kiaušinių.

Atvežiau mėsos: ir triušienos, ir kalakutienos, ir vištienos. Paprašiau, kad Alisa išvirtų sriubos mano sūnui. Bet ji niekada to nepadarė. O visa mėsa, kurią pirkau, tebėra šaldiklyje šaldiklyje.

Suprantu, kad Alisa dar jauna. Galbūt jai sunku, trūksta laiko. Bet aš būdama jos amžiaus jau buvau mama ir pati rūpinausi dviem vaikais. O Alisa net savo vyru negali tinkamai pasirūpinti!

Pasiūliau jai padėti. Pasakiau jai:
– Aš pasakiau: “Jei tu negali, leisk man tau padėti! Leisk man gaminti ir atnešti tau maisto!

Bet Alisa visada atsisako mano pagalbos. Mano sūnus tyli, nieko nesako. O visai neseniai jis gulėjo ligoninėje dėl ūmaus gastrito.

Nežinau, ką galiu padaryti, kad padėtis pasikeistų. Nenoriu sugadinti santykių su savo atžala, nenoriu aštrinti situacijos. Tačiau man labai skaudu, kad mano uošvė manęs neklauso. Labai nerimauju dėl savo sūnaus. Tiesiog nežinau, kaip paveikti savo uošvę.

Gal galite man duoti kokį nors patarimą?
 

Rate article
Nežinau, kaip paaiškinti savo dukrytę, kad mano sūnus serga gastritu ir jam reikia specialaus dietinio maisto.