Нещо лошо се случи с баща ми, защото той реши да препише цялото си имущество на сина си, с когото престана да общува преди 30 години…

Бях на 10 години, когато баща ми напусна майка ми. Тя го прие добре и тогава осъзнах, че искам да бъда силна като нея. Майка ми никога не говореше лошо за баща ми, въпреки че той ѝ изневеряваше и дори няколко пъти вдигаше ръка. Тя говореше за него само като за баща ми, така че само хубави неща. По-късно съдбата ѝ се отплати за добрината и я събра с доведения ми баща, Питър.

Това беше и вторият му брак. В миналото нещата не му се получавали, защото съпругата му постоянно го упреквала, че е неудачник, защото не печели достатъчно. Един ден това му омръзнало и я напуснал. Единствената причина, поради която поддържаше връзка с бившата си съпруга, беше синът им.

След като доведеният му баща се развел, животът му се подобрил. На първо място, той срещнал майка ми, която искрено го обичала и го подкрепяла във всичко. А след това го повишили в работата, така че заплатата му се увеличила няколко пъти. За две години успя да си купи хубава къща и започна да спестява за кола. Скоро бившата му приятелка разбрала за това и веднага дошла да се помири, но било твърде късно. След като той ѝ отказал, тя забранила на сина си да общува с баща си.

Питър стана като истински баща за нас, защото се грижеше и ни обичаше повече от биологичния ни баща. Прекарваше много време с нас, интересуваше се от живота и ни помагаше да развиваме хобита. Най-накрая семейството ни беше щастливо и беше особено приятно да видим толкова усмихната майка.

Оттогава минаха много години. Аз и сестра ми пораснахме и създадохме собствени семейства, а майка ми и баща ми (както започнах да наричам доведения си баща) се пенсионираха и се наслаждаваха на живота. Бях убедена, че всичко ще бъде наред за тях, но един ден майка ми ми се обади и ме помоли да дойда незабавно.

Веднага разбрах, че нещо се е случило с Питър, защото майка ми не би се обадила просто така. Нещо лошо се беше случило и с доведения ми баща, защото той реши да препише цялото си имущество на сина си, с когото беше спрял да общува преди 30 години… Ние със сестра ми не претендирахме за имотите на доведения ни баща, но се надявахме, че той поне ще остави къщата на майка ми, защото тя беше инвестирала толкова много тук, а сега, ако, не дай си Боже, нещо се случи с него, щеше да остане без дом.

Майка ми дълго време плака пред мен за това и аз я утешавах, макар че не разбирам защо доведеният ми баща постъпи така с майка ми…

 

Rate article
Нещо лошо се случи с баща ми, защото той реши да препише цялото си имущество на сина си, с когото престана да общува преди 30 години…