“Nenoriu dar vienos atžalos, o tu daryk, ką nori!” – tarė motina sūnui.

Markas baiginėjo universitetą, kai staiga jam kilo mintis vesti savo pirmąją mokyklos meilę Melissą! Melisa buvo išvaizdi, bet, nepaisant to, ji buvo maloni ir protinga mergina. Ji tuo metu taip pat buvo ką tik baigusi rašyti disertaciją. Jaunuoliai sutarė susituokti, kai tik baigs diplominius darbus.

Markas nusprendė apie vestuves papasakoti savo motinai, tačiau ji neturėjo gerų naujienų sūnui. Tada motina pasakė sūnui, kad arba jis ves Amandą iš gretimo namo, arba nieką kitą. Tada ji paklausė, kas jam svarbiau: karjera ar meilė? Jo motina svajojo ir matė, kad sūnus taps sėkmingu vyru.

Amanda buvo kilusi iš turtingos šeimos, be to, ji jau seniai buvo įsimylėjusi Marką, o jis buvo susipykęs su ta Melisa, kuri nebuvo nei giminės, nei giminės. O Melisos motina turėjo prastą reputaciją… Ką žmonės pasakytų?

“Man nereikia dar vienos atžalos, o tu daryk, ką nori!” – pasakė motina sūnui.

Markas ilgai įkalbinėjo savo tėvą, bet ji buvo nepalenkiama, o paskui pasakė, kad jei jis ves Melisą, ji juos prakeiks. Tuomet Markas išsisuko. Jis su Melisa susitikinėjo šešis mėnesius, todėl jų santykiai pamažu iširo.

Galiausiai jis vedė Amandą. Mergina buvo tikrai jį įsimylėjusi, tačiau jie nusprendė nekelti vestuvių. Markas nenorėjo, kad Melisa bent kur nors pamatytų jo vestuvių nuotraukas. Taip jie pradėjo gyventi. Ką galiu pasakyti? Amanda buvo kilusi iš turtingų sluoksnių, todėl Markas persikraustė į jų didžiulį namą. Tėvai padėjo jam kopti karjeros laiptais. Tačiau jis taip ir nesugebėjo būti laimingas.

Markas nenorėjo vaikų. Kai Amanda suprato, kad negali jo įkalbėti susilaukti vaiko, ji pati padavė skyrybų prašymą. Kai tai įvyko, Markui buvo jau gerokai per keturiasdešimt, o jo žmonai Amandai – trisdešimt aštuoneri. Vėliau ji susilaukė kūdikio ir tapo tikrai laiminga.

Markas svajojo vesti Melissą, bandė ją susirasti, bet nepavyko. Melisa tarsi dingo. Ir tada jis sužinojo, kad jos nebėra. Vienas pažįstamas jam papasakojo, kad po jų išsiskyrimo ji ištekėjo už pirmo pasitaikiusio vyro, kuris pasirodė esąs niekšas.

Po to Markas pradėjo gyventi sename tėvų bute ir gerti iki mirties. Jis vis žiūrėjo į Melisos nuotrauką ir niekada negalėjo atleisti savo motinai.

 

Rate article
“Nenoriu dar vienos atžalos, o tu daryk, ką nori!” – tarė motina sūnui.