Ненапразно има една поговорка: “Бог дава дете, той също дава дете”.

Аз самият идвам от дом за сираци – родителите ми бяха починали, нямаше роднини – затова бях настанен в дом за сираци. Когато навърших 18 години, веднага започнах да работя. Нямах пари, за да ходя на училище. Аз съм трудолюбиво момиче и никога не съм се страхувала от каквато и да е работа. Тогава срещнах Робърт, влюбихме се един в друг и започнахме да живеем заедно. Имахме добри отношения, не се карахме, помагахме си един на друг.

Но той никога не искаше да ме направи своя съпруга, а аз толкова много исках да имам истинско семейство, което така и не получих. След четири години съвместен живот забременях. Приятелят ми, щом разбра, избяга. От него беше останала само една бележка, в която пишеше, че не иска да има деца сега и че родителите му ще ми дадат пари, за да се отърва от бебето.

Да, те изпратиха парите, но аз знаех, че няма да убия детето си. Независимо колко трудно щеше да ми бъде, щях да работя и да се опитвам.

Един ден съседката ми ме видя с корема и каза :

-И аз ти казах, казах ти, че можеш да живееш с мъж само след брак. И какво ще правиш сега! Какво ще правиш сега! Самотна майка.

Много се обидих, когато чух това. Неведнъж тя изрази недоволството си.

Тогава беше много трудно – когато бях бременна, работех много повече, отколкото преди. Хубавото беше, че поне директорът разбираше положението ми и дори ми даваше допълнителни пари. Това, което не мислех, беше, че с течение на времето напълно непознати хора ще започнат да ми помагат.

Един ден си седях вкъщи и на вратата се позвъни. На вратата стоеше жена с чанта. Оказа се, че съседката ми е помолила всички да ми помогнат, всеки да донесе нещо. Майките ми донесоха много дрехи, играчки и други неща. А след това започнах да получавам пари – оказа се, че възрастният човек, който почистваше двора ни, реши да подкрепи мен и бебето с пари.

Никога не съм си представяла, че когато толкова много се нуждая от помощ, непознати хора ще ми помогнат. Слава Богу, дори хазяйката ми започна да ми взима по-малък наем. По този начин, благодарение на помощта на много хора, успях да родя и след това да отгледам детето си. Синът ми беше отгледан от цялото ни домакинство.

Години по-късно бащата иска да види сина си. Той не е уредил личния си живот – дори майка му и баща му започнаха да питат за внука си. Не знам дали трябва да позволя това да се случи сега….

Rate article
Ненапразно има една поговорка: “Бог дава дете, той също дава дете”.