Nekviesti svečiai visą vasarą

Su vyru susitaupėme pinigų, pardavėme savo senąjį butą ir įgyvendinome daugelio metų svajonę – privatų sektorių prie jūros! Nedidelis, bet pakankamai vietos dviem su vaiku.

Laikui bėgant mūsų draugai socialiniuose tinkluose pradėjo rašyti, kaip šaunu gyventi prie jūros, ir dabar jiems būtinai reikia apsilankyti kelioms dienoms vasarą. Tuo pat metu mes nepateikėme jokių pritariančių kvietimų. Iš pradžių visa tai buvo suvokiama juokais, jie sako, kad prieš atvykstant svečiams reikia baigti remontą, o paskui sutinka, kad nuplėštos lubos ir plikos sienos nepadorios, arba kad giminaičiai ėmėsi linijos kelerius ateinančius metus, ne tai, kad draugai! Bet atsitraukti, matyt, nė vienas iš draugų nesiruošė, vis dažniau primindami apie save.

Artėjant vasarai padaugėjo skambučių ir žinučių su daugybe klausimų: “o kaip ten oras?”, “kada man paskambinsi?”, “o tu gali pasilikti porą dienų, pagerinti sveikatą deginantis saulėje?”. – mūsų nervai buvo ties riba. Kodėl senamiestyje mus aplankydavo kartą per metus, ir tai kažkokių reikalų prašymu, o dabar staiga buvome perkalbėti tapti geriausiais draugais?

Nusprendėme peržengti mandagumo ribas ir visiems paaiškinti, kad norime vienatvės, o ne gyvenimo viešbutyje, tėvus priimame tik trumpam. Dauguma mūsų pažįstamų iškart įsižeidė, o kita pusė susipyko, bet daugiau nebuvo jokių bandymų tiesiog palaikyti ryšį. Visiems nerūpėjo nei mūsų planai, nei interesai, nei ilgametė draugystė. Ką tokioje situacijoje būtumėte darę jūs? Ar būtumėte sugebėję apginti savo asmenines ribas?

Rate article
Nekviesti svečiai visą vasarą