– Negalite man paaiškinti, kodėl kiti vyrai rūpinasi savimi, perka brangius automobilius, turi pinigų ir moka juos uždirbti, o jūs šiame gyvenime nieko nepasiekėte!

Laba diena, mano brangūs skaitytojai! Labai noriu su jumis pasidalyti šia istorija. Kai ją prisimenu, ji kaskart mano sieloje sukelia emocijų audrą. Man plyšta širdis, kai suprantu, kokie apgaulingi ir pavydūs gali būti žmonės. Niekada negalėjau suprasti žmonių, kurie miršta iš pavydo žiūrėdami į kitus. Taip, iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad žmonėms viskas puikiai sekasi, tačiau viduje gali būti visiškai priešingai.

Visą gyvenimą iš savo draugų ne kartą girdėjau tokią frazę:
– Laimingi žmonės, jie turi pinigų, automobilį, gerai apsirengę….

Būtent taip manė draugė Sara, apie kurią man pasakojo draugė.

Praėjus dvejiems metams po to, kai Sara ištekėjo už Adamo, jiems gimė mergaitė. Jie turėjo pačią normaliausią šeimą, kuri niekuo nesiskyrė nuo kitų tokių šeimų. Vyras dirbo ir gaudavo vidutinį atlyginimą. Adamas viską tvarkė namuose ir buvo nuostabus tėtis: rūpestingas, kompanijos siela, atsakingas ir malonus.

Jis nesiekė daug pinigų, nes buvo įsitikinęs, kad jiems ir taip gerai sekasi: kasmet veždavo šeimą atostogauti prie jūros, aprengdavo žmoną ir dukrą, pirkdavo viską, ko reikia namams.

Kartais išgerdavo su vyrais, bet niekada nekėlė scenų ir nesukėlė netvarkos namuose. Vis dėlto, kas Sarai nepatiko, nesuprato nei jos pažįstami, nei draugai. Jo žmona buvo atšalusi Adomui. Jai su juo buvo patogu, ji galėjo eiti, kur norėjo, nes žinojo, kad namai yra paruošti ir sutvarkyti.

O paskui paaiškėjo, kad ji įsimylėjusi kaimyną. Ji visą laiką apie jį pasakojo savo draugėms. Ji nenuilsdama pasakojo joms, kad jis visada buvo tvarkingas, turėjo madingą šukuoseną ir kaip stilingai apsirengęs tiesiog akyse. Jis turi brangų automobilį. Sara nuolat stebėjo savo kaimyną, kad jį pamatytų, ji su juo flirtavo ir flirtavo. Kaimynas visa tai matė, bet neparodė. Sutikęs ją tik nusišypsojo.

Sara buvo įsitikinusi, kad ir kaimynui ji patiko. Ji ėmė labiau rūpintis savimi, kad susitikusi atrodytų patrauklesnė. Ji visiškai apleido savo vyrą, net nežiūrėjo į jį. Ji griebėsi bet kokios dingsties, kad tik galėtų su juo susiginčyti.

Adomas visa tai matė ir labai dėl to nerimavo. Vieną dieną jis nusprendė atvirai pasikalbėti su žmona. Tuomet jis iš anksto uždavė jai klausimą:
-Ar gali man paaiškinti, kodėl mūsų santykiai taip pasikeitė? Tu ką nors turi?

Į sutuoktinės klausimą Sara atsakė:
– Tu negali man paaiškinti, kodėl kiti vyrai rūpinasi savimi, perka brangius automobilius, jie turi pinigų ir moka uždirbti, o tu nieko šiame gyvenime nepasiekei! Pažvelk į savo kaimyną, toks turi būti tikras vyras. O tu turi penkiaženklį atlyginimą, ir kaip atrodai?

Adomas sėdėjo ir klausėsi žmonos, o jo kraujas virė viduje. Jis klausėsi ir klausėsi žmonos, o paskui jai atsakė:

– Aš visada gyvenau dėl savo šeimos, nes mano šeima yra brangiausia, ką turiu. Taip, gal ir gaunu menkutę algą, bet mes nesame vargšai. Ir kam mums reikalingas automobilis, juk puikiai gyvename ir be jo. Tai tik papildomos išlaidos. Kam reikalingas šis šou? Tu ir tavo dukra apsirengusios tobulai, mūsų namuose visada jauku. Aš puikiai gaminu maistą. Visada padedu tau namuose ir rūpinuosi tavimi, o tu man sakai tokius dalykus. Man labai gaila, kad neatitinku tavo standartų, bet Dievas žino, kad visada dariau viską, kad jaustumeisi laiminga.

Vyras tylėjo, nes nežinojo, ką jam reikia daryti, kad šeima išliktų kartu. Jis susimąstė ir ėmė mintyse dėlioti įvairius variantus, kaip išspręsti situaciją. Vieną dieną Adomas, grįždamas iš darbo, pamatė kaimyną, nusprendė prie jo prieiti ir pasikalbėti. Jis pasakė kaimynui, kad jo žmona patarė jam į jį atsiremti. Jis išklausė ir tada atsakė:

– Adomas atsakė: “O, kokia kvaila tavo žmona. Argi ji nemato, kaip tu vertini savo šeimą? Daug kartų stebėjau tave ir žavėjausi tavo šeima, kaip tu esi toks laimingas. Esu visiškai vienas, nes negaliu sutikti žmogaus, kuris mylėtų mane už nieką, o ne už mano pinigus. Svajoju apie šeimą ir vaikus, bet man tiesiog nesiseka.

Vyrai paspaudė vienas kitam rankas ir išsiskyrė. Tą pačią dieną kaimynė sutiko Sarą prieangyje ir jai pasakė:

– Sara, tau nereikia daryti kvailysčių ir priekaištauti sutuoktiniui dėl pinigų. Jis tave labai myli. Nereikia jo lyginti su manimi, nes jis geresnis už mane. Tu nieko nežinai apie mano gyvenimą. Taip, aš turiu pinigų, bet neturiu laimės. Nereikia manęs persekioti, rūpinkis savo šeima…

Supratusi, ką jai pasakė kaimynė, Sara iškart nubėgo pas vyrą prašyti atleidimo.
 

Rate article
– Negalite man paaiškinti, kodėl kiti vyrai rūpinasi savimi, perka brangius automobilius, turi pinigų ir moka juos uždirbti, o jūs šiame gyvenime nieko nepasiekėte!