Не трябваше да раждам, защото не съм добра майка! Как пропуснах момента, в който доведеният ми син “направи бебе” за дъщеря ми?

– “Мамо, Майкъл и аз още не планирахме да имаме дете… Просто искахме да се оженим в бъдеще.
Едва тогава Мария осъзна всичко…

Беше в началото на 90-те години. Мария отглеждаше дъщеря си сама, защото съпругът ѝ беше починал. Беше трудно да се живее. Успяваше да отгледа дъщеря си и да работи на две места, защото пари трудно се намираха. След 3 години един колега я запознал с Уилям. Той бил добър човек. Имал син Майкъл от първия си брак.

Развели се с първата си съпруга, защото тя започнала да пие твърде много и да краде пари. Така Мария и Уилям започнали да общуват, а по-късно той ѝ предложил да се омъжи за него. Мария дълго се колебаеше, но нейна приятелка я убеди, защото познаваше Уилям от дълго време. Той е добър човек, може да печели пари и не пие. Така че Мария се съгласила.

Децата им станали приятели и животът им вървял добре, но щастието им не продължило дълго. Уилям внезапно получава инсулт и умира. Мария не разбираше защо животът ѝ изпраща такива изпитания и най-важното – защо? Въпреки това дълго време не плака, защото нямаше време за това, трябваше да уреди попечителството над Майкъл. Не искаше да го праща в сиропиталище, защото той вече беше станал неин.

Така че тримата заживяха заедно. След осми клас Майкъл постъпи в техникум и като цяло помагаше на Мария във всичко. Често дори вземал дъщерята на Мария от училище, за да не ѝ се подиграва никой. Мария си мислеше, че има идеално семейство.
Един ден обаче ѝ се обадила училищната медицинска сестра и ѝ съобщила, че момичето е болно и е откарано в болница. Мария изоставя всичко, което прави, и веднага лети към дома на дъщеря си. Там лекарят ѝ казал, че скоро ще стане баба.

Мария не знаела какво да прави. Тя не крещяла на Майкъл, а решила да поговори с него спокойно и да разбере как се е случило всичко.
– “Майкъл, ти вече си възрастен. Не знаеш ли какви могат да бъдат последствията?

– Да, знаех, но не мислех, че това може да се случи толкова бързо. Беше просто еднократно… Не искахме да имаме повече деца. Обичам я и дори исках да се оженя за нея, но по-късно, когато законът позволява…
Мария предложи да скрием бременността и да регистрираме детето на нейно име, но младото семейство реши друго. Те искаха да се оженят и да бъдат законни родители на детето. Мария прекара почти месец в обикаляне на различни институции, за да събере всички необходими удостоверения и да регистрира брака на малолетните си деца.

През първите три години беше трудно. Дъщеря ѝ оставаше с детето, а Мария работеше ден и нощ, за да изхранва децата. Майкъл също не бездействаше, постоянно си търсеше работа на непълно работно време и помагаше с пари, поне малко. После завърши колеж и си намери нормална работа. Животът стана по-лесен и Мария вече живееше като нормален човек: работеше през деня и спеше през нощта.

Оттогава са минали 25 години. Дъщерята на Мария и Майкъл все още са заедно. Те са благодарни на Мария, че е повярвала в любовта им и им е позволила да създадат това прекрасно семейство.
Какво бихте направили, ако бяхте Мария?

 

Rate article
Не трябваше да раждам, защото не съм добра майка! Как пропуснах момента, в който доведеният ми син “направи бебе” за дъщеря ми?