“Не споменавай повече майка си! Когато пораснеш, можеш да отидеш при нея и да поговориш с брат си, но сега нямаш причина да го правиш! Мислиш ли, че не осъзнавам, че замисляш нещо и искаш да знаеш адреса им?”

Сега Алина е в девети клас. Тя живее с баща си. Случило се така, че в първи клас родителите ѝ се развели и решили да разделят децата си. Майка ѝ взела по-малкия си син да живее при нея, а дъщеря ѝ останала с баща си. Отначало тя често се виждала и с майка си, и с брат си, но после майка ѝ се омъжила и се преместила в друг град. Тя не помнела дъщеря си. Това разбило момичешкото ѝ сърце и тогава тя чула баща си да казва на един съсед, че майка ѝ се е омъжила за богат мъж, така че сега тя няма друг живот освен мед   .

момичето нямаше да бъде наранено от тези думи, но тя и баща ѝ живееха скромно. Ходеше на училище със стария телефон на баща си, когато всички останали имаха смартфони и ѝ се присмиваха. Не се оплаквала на баща си за това, защото знаела колко много се старае и работи. Но й хрумнало да разбере адреса на майка си и да отиде да я види. Може би ще ѝ купи телефон веднъж в живота, тъй като не смята да я отглежда повече   .

Момичето дълго мислеше как да организира всичко. В крайна сметка баща ѝ няма да я пусне сама, а и не иска да кани майка ѝ на гости, но ако тя си тръгне без разрешение, той ще се разсърди.

Дъщерята постепенно започва да споменава малкия си брат Николай пред баща си, като казва, че би искала да го види. По-късно тя почти директно пита баща си за адреса му и тогава той се ядосва: “Не споменавай повече майка си! Когато пораснеш, можеш да отидеш при нея и да поговориш с брат си, но сега нямаш причина да го правиш! Мислиш ли, че не разбирам, че замисляш нещо и искаш да знаеш адреса им?”.

Алина не се ядосваше на баща си, знаеше, че му е трудно, но нямаше да се откаже от целта си. Тя все пак разбра адреса, чрез старата приятелка на майка си, и я накара да обещае да не казва нищо на баща си.

Когато един ден момичето не се прибрало от училище, мъжът започнал да изпада в паника. Той се обадил в училището и му казали, че тя не е в клас. Той се обадил на приятелите ѝ, но всички те казали, че не знаят нищо. Той се обадил на всички, на които могъл, след което тръгнал да я търси по улицата, като показвал снимката ѝ на минувачите, но тя сякаш била изчезнала. По-късно същата вечер той написал заявление в полицията и продължил да я търси. На сутринта Алина влезе през вратата на апартамента, където съпругът ѝ, страдащ от безсъние, седеше в кухнята. Беше мръсна и уморена. Момичето веднага започна да се извинява на баща си, че е избягало, а след това му разказа какво се е случило с нея.

– Ти няма да ме разбереш, татко… Но всички в училище се смеят на стария ми телефон, а и чух, че си казал на леля, че мама вече е богата, затова реших да отида при нея и да я помоля да ми купи нов телефон. Но не взех предвид, че трябваше да сменям самолета, за да стигна до града на мама, затова нямах достатъчно пари и се изпуснах. “Беше късмет, че твоят приятел, чичо, пътуваше от вилата си и ме видя на пътя. Той ме закара до вкъщи, въпреки че дълго време ми проповядваше и ми казваше, че трябва да те ценя.

На следващия ден бащата и дъщерята отишли в един железарски магазин. Купили на Алина телефон, макар и на кредит.

 

Rate article
“Не споменавай повече майка си! Когато пораснеш, можеш да отидеш при нея и да поговориш с брат си, но сега нямаш причина да го правиш! Мислиш ли, че не осъзнавам, че замисляш нещо и искаш да знаеш адреса им?”