Не съм готова за брак. Твърде отговорна съм, не мога да поема чуждата съдба в собствените си ръце…

След като завършило университета, момичето получило работа в една компания, където имало добър екип, всички били приятелски настроени и сплотени. Нейното пристигане още повече укрепило здравия морал на екипа. Тя беше много мило момиче и знаеше как да накара хората да се чувстват добре. Когато говореше с нея, беше невъзможно да не искаш да ѝ се довериш. Момичето живееше близо до новия си офис, в нова сграда. Един колега веднага хвърлил око на нея, а когато разбрал, че тя е собственик на едностаен апартамент, бил напълно поразен. Човекът в своите почти 30 години нямаше абсолютно нищо.

Обичаше да се преструва на обикновен човек. Обикновено пътуваше от селото до работа. О, колко му беше тъжно, когато след работа трябваше да се прибере у дома. Обикновено никога не се прибираше, момичетата често го вземаха в домовете си. И външно, и вътрешно в нея нямаше нито един недостатък. Всичко в нея беше съвършено. А момчето, като пиявица, се беше залепило за нея в продължение на три години. Момичето винаги ходеше на всички командировки, печелеше добри пари, но момчето от студентката беше слабо, здравето му не беше добро. Много често ходеха по лекари, не можеха да имат дете.

За брак изобщо не се говореше. Понякога се случвало шефът да разкаже за племенника си, който предложил брак на любимата си и малко преди сватбата се оказало, че тя има рак в трети стадий. Оженили се, младият и пълен със сили мъж се грижел за съпругата си… Вече били минали 3 години. На момичето му хрумнало нещо: “Той живее на моя територия, всички финанси са на мен, а не е казал и дума за сватбата” Момичето представило претенциите си на човека, след което той й купил пръстен и обявил годежа. След поредната командировка момичето се прибрало у дома. Момчето казало: “Не съм готов за брак.

Твърде отговорен човек съм, не мога да взема чуждата съдба в свои ръце… запази пръстена като спомен за красивата ни любов…” Момичето се променило… не очаквало такъв удар от любимия човек. Шефът изпрати момичето в командировка. Връчил ѝ билет за театър и я заплашил, че ще я уволни, ако не отиде там. В театъра тя срещнала същия овдовял племенник. Те седнали един до друг. Двойката прекарвала всички командировки в свободното си време заедно. Момичето забременяло, двамата били много щастливи.

Веднага организирали сватба. Това им отнело 10 години. Имат двама сина и мислят за три деца. Момиче или момче – няма значение, най-важното е да са здрави! Те имат силно и приятелско семейство! Момчето още не е решило от какво има нужда в този живот. Вярвайки, че семейството е скъпо удоволствие, той никога не е поемал отговорност за живота на някой друг. След като приключил кредита, той си взел нов лаптоп. Подобна покупка предизвикала сензация. Как ще бъде затворен този заем, не е известно…

 

Rate article
Не съм готова за брак. Твърде отговорна съм, не мога да поема чуждата съдба в собствените си ръце…