Не обичам да посещавам или да приемам никого вкъщи. И имам своите причини за това

Често се случва в къщата да има някаква негативна атмосфера. Честно казано, не съм доволен от песимизма, с който съм изпълнен, но така е. Не мога да помогна. Но този негативизъм се появи в живота ми след няколко неприятни момента с хора.

От собствения си опит мога да споделя с вас съвети как да не приемате гости. Тези истории все още са оставили неприятна следа в живота ми. Оттогава не обичам да приемам гости, камо ли да ходя в нечия къща.

Първото ми посещение беше при приятелката на майка ми. По онова време бях все още млада. Майка ми нямаше при кого да ме остави, затова реши да ме вземе със себе си. Леля Люда покани майка ми и баща ми на рождения си ден.

Но тя съвсем забрави, че родителите ми са ме взели. От вратата й подадох букет цветя и започнах да я поздравявам. Леля ми пребледня и после каза:

– “Нямаше ли с кого да я оставиш? Тук имаме тържество, а не детска градина. Имахме уговорка.

Спомням си, че като чух тези думи, веднага се разплаках и поисках да се прибера вкъщи. Баща ми ме взе и ме заведе в дома на баба ми. Дълго плаках, спомняйки си този момент.

Второто ми пътуване беше като възрастен човек със съпруга ми. Тъкмо бяхме започнали да се срещаме. Той ме покани да отпразнуваме Нова година с неговата компания. Аз се съгласих.

Дойдохме хубаво облечени, аз сложих красива рокля и токчета. Едва бяхме седнали, ме извикаха в кухнята да нарежа салати.

Можех да си направя салати и вкъщи. С гаджето ми предварително ги попитахме дали трябва да приготвяме нещо. Те казаха, че не.

Изцапах всичките си дрехи, бях уморена и исках да спя. Това беше най-лошото празненство в живота ми.

Друг случай беше пътуване до бабата и дядото на съпруга ми. Отидохме да ги посетим преди Великден. Всичко беше чудесно, докато не ни накараха да хванем и заколим пилета за бульон и да разфасоваме прасе.

Разбирам, че са стари и имат нужда от помощ, но не можеше ли да бъдат предупредени?

В деня на Великден със съпруга ми си тръгнахме уморени и миришещи на изгоряло прасе. Всички хора ни гледаха накриво.

Ще помня тези три пътувания на гости до края на живота си. Заради тях намразих гостите и гостуването при тях.

Ние също не искаме да приемаме гости у нас. Не можеш да угодиш на всички и те ще те оклеветят.

 

Rate article
Не обичам да посещавам или да приемам никого вкъщи. И имам своите причини за това