Не ни хареса начинът, по който Макс погледна на тристайния ни апартамент. Тогава майка ми и аз разбрахме защо той искаше младо седемнайсетгодишно момиче

Аз и по-малката ми сестра сме с три години разлика. Сара е завършила гимназия, а аз уча в университет. Родителите ми и аз се надявахме, че сестра ми също ще отиде в университет. Родителите ни уважават избора ни и ни позволяват сами да изберем специалността си. А след това решаваме дали мама и татко могат да си позволят обучението ни. Такъв беше и моят случай. Надявах се, че сестра ми също ще избере професия за себе си. Тогава щяхме да седнем и да обсъдим възможностите на родителите ни.

Но не се получи така, както си мислех, че ще стане. След като завърши гимназия, Сара се изправи пред родителите си с факта, че се е влюбила. Майка ѝ се усмихна, защото всеки има първа любов. Ние сме готови да се запознаем с гаджето ѝ. Мина още една седмица и сестра ми ни каза, че ще доведе Макс да се запознае с нас и че планират да се оженят. Майка ми и аз си разменихме погледи. Как ще се ожените? Седемнайсетгодишно момиче. Ами училището, работата? Сара не ни слушаше.

Тя доведе Макс в дома ни. Забелязахме, че той е много по-възрастен от нея. Вниманието ни беше привлечено от начина, по който той внимателно разглеждаше тристайния ни апартамент. Той се разхождаше напред-назад, потриваше ръце и оглеждаше почти всеки ъгъл. На масата майка ми го попита на колко години е. Беше на двадесет и девет години! Не разбирам защо един възрастен мъж би искал младо момиче като сестра ми. По-късно майка ми и аз започнахме да се досещаме защо.

оказа се, че Макс е от провинцията. Досега е живял с родителите си и е пътувал, за да работи. Скоро този живот не му доставял удоволствие. Решил да опита късмета си в града. Намерил си работа с малка заплата. Тя му стигала само за храна и наем. След един месец живот в града Макс се запознава със Сара. Той я попитал къде живее и с кого живее   .

Сметнал, че тя е добър вариант и започнал да настоява да създадат семейство. Дори липсата на образование на сестра му не притесняваше много Макс. Той я уверяваше, че се нуждае от добра съпруга, а не от образована дама. Това, което ни интересува, е как той ще осигури прехраната на Сара, когато самият той няма достатъчно пари. Макс прошепна нещо неразбираемо.

“Мама и татко бяха против сватбата на сестра ми, докато тя не получи образование. Тя още няма осемнайсет години, така че родителите й имат право да контролират живота й. Така те се сбогуваха с Макс. Заключиха я в къщата и не я пускаха никъде в продължение на месец. Имаше писъци, истерия, плач. Но родителите бяха непреклонни. Забраниха на Сара да вижда Макс    .

Засега сестра ѝ е под техния строг надзор. Не знам какво ще се случи по-нататък. Дали ще послуша майка си и баща си, или ще избяга при любимия си? Въпреки че разбирам, че той предпочита нашия тристаен апартамент пред този на Сара.

 

Rate article
Не ни хареса начинът, по който Макс погледна на тристайния ни апартамент. Тогава майка ми и аз разбрахме защо той искаше младо седемнайсетгодишно момиче