Не, нека крещи, колкото си иска! Аз няма да отида. – Приятелка отказва да се приближи до тримесечния си син

Преди една година със съпруга ми станахме много добри приятели с нашите съседи. Често си ходехме на гости, а след това те бяха принудени да се преместят в друг град заради работа. Беше жалко, защото забременяхме почти по едно и също време, а е толкова прекрасно да си бременна от приятел! До новото им жилище имаше само 3 часа път с кола, но човек не пътува толкова често.

Често й се обаждахме и просто мечтаехме да се срещнем. Аз родих 2 месеца по-рано, така че често й давах съвети за храненето и различни детски занимания, които ми се струваха полезни. Когато децата поотраснаха малко, решихме да им отидем на гости. Синът ни прие добре пътуването с кола, така че нямаше никакви въпроси.

Пристигнахме късно вечерта, затова веднага отидох да сложа бебето да спи. Когато се върнах в стаята, масата вече беше подредена. Всички ме чакаха.

– Бързо сте се справили с бебето – казах аз.

– Не го слагаме да спи, то заспива само – отвърна приятелката ми.

– Уау! – Бях изненадана, защото никога не бях чувала, че тримесечно дете заспива само.

Започнахме да се храним, когато изведнъж усетих плач. Още от самото начало ми беше трудно да разбера чие е детето и се канех да се втурна в стаята, когато изведнъж приятелката ми ме спря:

– “Не се притеснявай, то е наше. Чувам го на бебефона.

Въпреки това нито тя, нито съпругът ѝ помръднаха.

– Ще успееш ли изобщо да го успокоиш?”. Попитах изненадано.

– Не, нека си крещи, колкото си иска! Аз няма да си тръгна. Нека се успокои сам. Той е свикнал да тичаме около него, много е разглезен.

А детето не крещеше със собствения си глас. Дори исках сама да отида и да го успокоя, но приятелят ми не ми позволи. Опитах се да ги убедя още няколко пъти, но тогава съпругът ми просто ме изрита под масата, казвайки, успокой се.

Така слушахме този плач още 20 минути, а после момчето заспа. Като цяло всичко мина добре, но ми се стори, че приятелката ми има следродилна депресия. Тя изобщо не искаше да говори на тази тема, така че не настоявах твърде много.

Какво мислите за това?

 

Rate article
Не, нека крещи, колкото си иска! Аз няма да отида. – Приятелка отказва да се приближи до тримесечния си син