Не можех да разбера къде отиват всички неща, които давах на внука си. Докато една съседка не ми показа страницата на снаха ми в социалните мрежи

Със съпруга ми се зарадвахме, когато синът ни каза, че ще се жени. Той е на двадесет и седем години и има добра, добре платена работа. Купихме му собствен апартамент веднага след като завърши университета. Така че той беше напълно готов за семеен живот. Мария, бъдещата ни снаха, приехме с радост. Тя е добър кандидат за сина ни. Умна, уравновесена, изглеждаше мъдра и знаеше кога и какво да каже.

По-късно ни се роди внук. Реших да помогна на снаха си и всеки ден идвах да гледам внука, като готвех вкусна храна за децата. Исках Мария да си почине малко. Но по-късно забелязах, че снаха ми някак си се е отчуждила от мен. Тя се отнасяше с недоверие към всичките ми опити да ѝ помогна.

Но когато синът ми беше вкъщи, тя се държеше по различен начин. Беше учтива и дружелюбна. Сякаш са двама различни хора. Тогава спрях да ходя при тях и да им помагам. Изчаквах децата да ми се обадят. Но синът ми започна да ме обвинява, че не помагам на жена му. Дори не знаех какво да му отговоря.

Не исках да кажа на сина си, че това се дължи на поведението на снаха ми. Затова просто отговорих, че ако имат нужда от мен, ще ми се обадят. Ако не, няма да ги безпокоя. Синът ми, разбира се, не разбра, но снаха ми ме погледна с благодарни очи.

Така че не отидох в дома им без покана. Но все пак купувах на внука си подаръци: коли и дрехи. Всичко ми харесваше, така че не жалех пари за него. Но по-късно разбрах, че не мога да видя нито едно от нещата, които купих за внука си. Всичко изчезна във въздуха. Веднъж купих риза и панталон за внука си и веднага ги облякох. По това време синът ми също беше вкъщи. Той ме похвали за избора ми, но Мария ме погледна накриво. Никога повече не видях тези неща върху внука си.

Един ден съсед, който обича да сърфира в социалните мрежи, намери страницата на снаха ми. На страницата си тя продаваше нещата, които бях подарила на внука си. И тогава ми стана ясно къде са изчезнали всички неща, които ѝ бях дал. Мария продава всичко. От дрехи до играчки. Но защо?
Реших да я попитам. И снаха ми отговори:

– “Ти си ги дала на внука си, значи това са наши неща и аз имам право да правя с тях каквото си искам. Трябва ли да се отчитам?

– Но аз купувам на внука си скъпи неща, защо правиш това?

– Това е мой бизнес. Синът ни има всичко, от което се нуждае. Можем сами да му купуваме неща.

Тогава разказах на сина си за всичко. Скарахме се, защото той нямаше представа какво прави жена му зад гърба му. Мария похарчи всички пари за нещата, които продаде, за себе си.

Оттогава изобщо спрях да ги посещавам. Синът ми може да ми води внука си от време на време и така общуваме. Ясно е, че аз съм виновен, защото разказах на сина си за “бизнеса” на жена му.

 

Rate article
Не можех да разбера къде отиват всички неща, които давах на внука си. Докато една съседка не ми показа страницата на снаха ми в социалните мрежи