Не можахме да разберем къде е отишла храната, която съпругата ми беше приготвила. Тогава свекърва ми ни каза истината

Отначало се радвах, че свекърва ми е постоянно с нас, защото тя много ни помагаше. Синът ни често боледува, затова решихме да не го водим на детска градина. Съпругата ми помоли майка си да се грижи за внука ѝ   .

Ребека се съгласи, но при условие, че ще идва при нас всеки ден. Тя иска да си почива и да е в тишина в дома си, а не да забавлява внука си. Понякога имаме някои важни неща за вършене вечерта. Тогава молим съседката ни за помощ, а свекърва ми се прибира вкъщи, за да си почине. Не искаме да я безпокоим отново.

отначало всичко беше наред. Бързахме да се приберем, прибирахме се и детето беше нахранено и почистено. След това Ребека се прибираше вкъщи и синът ни щеше да ни чака. Жена ми винаги приготвя храна за ден или два. Всеки месец даваме на свекървата плик с пари. Разбираме, че свекървата прекарва собственото си време, и й благодарим по този начин   .

Но по-късно забелязахме, че всичко, което жена ми приготвя, изчезва. Ребека не яде много, а синът ми – още по-малко. Тогава реших да попитам свекърва ми за това. Тя ми отговори, че свекър ми идва следобед. Тя му дава да яде нещо, защото няма време да готви вечер. Така че свекърът ми се храни и в нашата къща.

Дори не знам какво да кажа. Свекърва ми се прибира вечер. Наистина ли е толкова трудно да се сготви нещо? Е, тя може да идва веднъж седмично за обяд. Но не и всеки ден! Работата е там, че не ни остава много за вечеря”. Жена ми мълчи. Изчислих, че ще е по-евтино да наема бавачка, ще струва същите пари.

Не ми харесва поведението на свекърва ми и свекър ми. Съпругата ми ме моли да си мълча. Но аз имам друг въпрос. Не могат ли те да разберат, че и ние имаме нужда от пари? Всеки месец плащаме за грижите за детето си, а те се хранят за наша сметка. Някой попадал ли е в подобна ситуация?

 

 

Rate article
Не можахме да разберем къде е отишла храната, която съпругата ми беше приготвила. Тогава свекърва ми ни каза истината