Не можах да намеря бижутата, които получих от свекърва си. И когато разбрах кой ги е взел, не можех да повярвам.

Един ден почиствах къщата и забелязах, че го няма. Не знаех как да реагирам, обърнах къщата с главата надолу. Никога досега не се бях чувствала толкова зле. Наскоро бях родила и по този повод свекърва ми подари скъп комплект сапфири.

Както ми каза по-късно , той се е предавал от поколение на поколение. Това било петото поколение и сега аз щях да го нося. Случайно забелязах, че го няма. Комплектът лежеше на същото място като останалите бижута. За известно време забравих за тези бижута. Къде ще го нося сега, в края на краищата няма да го нося, за да готвя борш вкъщи в него.

Дълго време не знаех как да кажа на съпруга си. После реших да му кажа. Отначало той дори не повярва. Започнахме да си спомняме кого сме имали вкъщи. Имаше лекар, имаше колеги, имаше родители. Само моите родители и родителите на съпруга ми знаеха за бижуто. Да се замислим, кой би искал тези бижута? На свекърва ми? Тя ми ги подари… Майка ми? Тя си има достатъчно собствени, баща ми често я разглезва с бижута. Дълго мислихме за това, но не можахме да разберем кой може да е откраднал комплекта.

Не отидохме веднага в полицията. Не знам, съпругът ми ме спря. Няколко дни по-късно майка ми ни извика. Тя ми даде една брошка, също направена от сапфир. Със съпруга ми се спогледахме. Тя поиска да върне брошката.

-Ти, дъще, върни брошката, аз ще я сложа в сейфа. Ти не знаеш как да съхраняваш бижута.

Не се чувствах комфортно след нейното изявление.

-Взех и комплекта ти със сапфири. Надявам се, че си забелязала.

Разбира се, че забелязах. Как може да не съм забелязала? Майка не иска да ми върне нито брошката, нито комплекта. Тя казва:

-Когато се преместиш в апартамента си, тогава ще ти ги върна.

Съпругът ми искаше да се оплаче от майка ми. Аз го спрях. Не разбирам защо го направи, можеше да ми каже.

 

Rate article
Не можах да намеря бижутата, които получих от свекърва си. И когато разбрах кой ги е взел, не можех да повярвам.