– Не мога повече да го понасям! Ти, копеле!” Анна изкрещя и блъсна вратата толкова силно, че стъклата на колата можеха да се счупят.

– Няма да ти простя за това! Дори не се надявай!” – изкрещя момичето след нея     .

Двойката се събуди в лошо настроение. Анна нервно мърмореше, че няма достатъчно пари за всичко, а Алекс само нервно издишаше, докато се приготвяше за работа   .

– “Трябва да се постараеш повече за нас!” Анна започна сутринта, когато съпругът ѝ едва отвори очи: “Ти изобщо не цениш нито мен, нито себе си! Ако го правеше, отдавна щеше да си потърсиш по-добра работа с по-добро заплащане.” Монологът ѝ беше дълъг, но съпругът ѝ мълчеше и тя изкрещя с недоволен глас: “Слушаш ли ме изобщо?

– Да, слушам – отвърна мъжът уморено.

– “И какво ти казах?

– Че не те ценя, защото не печеля достатъчно.

– Боже мой, и това е всичко, до което си стигнал?

– Освен това не харесваш работата ми в офиса.

– Господи, какво друго можеш да измислиш?

– Мисля, че се справяш много по-добре от мен.

– О, разбира се, аз съм толкова лоша съпруга, винаги измислям проблеми от нищо! А ти си беден, постоянно страдаш от това.

– Престани, иначе ще бъдем като куче и котка!

– Значи си решил да превърнеш всичко това в шега?

– Не…

– Омръзна ми от това! Ти ще го изиграеш, а аз ще подам молба за развод!

– Е, това не е толкова лоша идея!

– Харесва ли ти?! Само не ме карай после да съжалявам.

– Имаш сделка!

След това всеки от тях отиде на работа. Често се карат, можем да кажем, че това е сутрешната им традиция, вечер разговарят като приятели, а през нощта – като страстни любовници. А на сутринта историята продължава. Този път обаче беше различно, защото те планираха да тръгнат в една посока и пътуваха заедно в колата, така че кавгата продължи и там.

– “Така де, кажи ми, ти говориш за децата, но как да те родя?” – изкрещя жената, знаейки, че това е болното място на Алекс.

– “Значи най-после искаш да имаш дете?

– искам дете, но сега съм сигурна, че не мога да те родя, ще трябва да го прекратя.

Алекс спря колата отстрани на пътя, а очите му блестяха по особен начин.

– “Ти си бременна?” – в отговор на въпроса на съпруга си Анна само погледна през прозореца, сякаш мълчанието беше потвърждение на думите му – “Ако направиш нещо с бебето ни…

– И какво от това? Това е моето тяло! Ще правя каквото си искам!

– Дала съм ти думата си.

– О, как съм живяла някога без него? Колко жалко, че си го казала твърде късно!

– Какво имаш предвид под “твърде късно”?

– Не можа ли да се досетиш сама?

– Ти си такава кучка! Никога няма да ти простя!” Алекс вече крещеше след нея, докато тя излиташе от колата. Не можеше да се спре, беше обзет от гняв, трябваше да я настигне и да разбере дали това е вярно.

В гнева си той не забеляза червения светофар. Анна вече беше далеч, но странната кола беше твърде близо. Сблъсък. Нищо друго не притесняваше Алекс.

Междувременно Анна вървеше уверено към работата, като отново мислеше за разговора със съпруга си и се подкрепяше: “Наистина ли той очакваше да родя дете без причина? Напълно забрави, че аз съм негова съпруга, имам нужда от внимание, грижи, любов, цветя, подаръци, а не от тези постоянни скандали и страсти! Това е всичко! Край! Нямам нужда от такъв мъж! Още тази вечер ще му кажа за развода!”

Към обяд жената вече не била толкова ядосана и преосмислила мнението си за развода. Може би трябва да опитат отново, ако Алекс се държи добре днес.

Докато работеше, Алекс продължаваше да ѝ звъни, но тя не искаше да говори с него, защото знаеше, че единственото, което иска, е да знае истината за детето.

Малко по-късно ръководителят ѝ я извика и я помоли да дойде при него, а те се чуха по телефона. Непознат мъжки глас каза, че нейният Алекс е починал днес. Анна вече не можеше да стои на краката си.

Следващите дни минаха в мъгла, тя не можеше да се възстанови. Само всяка вечер прегръщаше силно възглавницата му и плачеше, като си мислеше, че последните му думи са били: “Никога няма да ти простя!”,

 

 

Rate article
– Не мога повече да го понасям! Ти, копеле!” Анна изкрещя и блъсна вратата толкова силно, че стъклата на колата можеха да се счупят.