– Не ми трябва чуждо дете Намери си обикновено момиче – каза ми майка ми, когато разбра истината.

– Видяхме те вчера по телевизията, не очаквахме синът ти, кой друг, ако не той, да отиде в столицата и да изостави собствената си майка! – Да, той смени майка си с една богата старица. Само го моля да дойде поне да ме види. Старицата няма да му позволи!” – майката сложи кърпичка на очите си, но сълзи нямаше. Един приятел на сина минавал наблизо и чул разговора между бабите, не издържал и решил да се намеси. – Жена, може би това е достатъчно. Знаеш ли защо синът ти се отдалечава толкова много от теб, защо не казваш истината на приятелите си?

Нима нямаш нищо за вършене?” – жената го прекъсна. – Сюжетът е измислен – Холивуд си почива! – усмихна се човекът. – Ако ти не кажеш истината, аз ще я кажа! Спри да лъжеш! – Мисля, че си тръгнал нанякъде, така че върви. – Жената учтиво го прекъсна. – Вие опозорихте сина си и приятелката му в цялата страна. Жената винаги не е харесвала избора на сина си, този път момичето я подразни още повече. – Има толкова много добри момичета. – Мамо, знаеш ли, че се готвим за сватба? – прекъсна я синът.

– Знаеш ли, че годеницата ти е безплодна? – Знам, чудя се откъде знаеш това? Жената замълча, сестра ѝ работи в болницата, където момичето е било прегледано, и тя разказа всичко на жената. -Засега не планирам да имам деца, детето може да бъде взето от сиропиталище. -Не ми трябва чуждо дете! Намерете си обикновено момиче! Мъжът си тръгнал, не му било приятно да чуе такива думи от майка си.

В къщата го чакаше разплакано момиче, той не разбираше какво се случва. -Майката ти каза на всички, че съм безплодна, защо ми направи това? Скоро ще си тръгнем. Всичко ще бъде наред – успокои момчето момичето. Това беше историята, нямаше стара богата снаха. Жената разпространяваше невярна информация, за да накара двойката да се разведе. Приятелите на жената знаеха за момичето, тя просто не искаше да им го напомня; веднъж вече им беше разказала за него, но каза, че синът ѝ е скъсал с момичето.

Rate article
– Не ми трябва чуждо дете Намери си обикновено момиче – каза ми майка ми, когато разбра истината.