Не исках да вярвам в егоизма на годеника си. Но една случка ми показа истинското му лице

Аз съм на тридесет и две години. През целия си живот съм мечтала да имам собствен дом и съм работила усилено, за да го постигна. В продължение на няколко години работих в чужбина, а след това се върнах у дома и си намерих добра работа тук. Така успях да постигна мечтата си да си купя къща. Всичко в живота ми започна да се подобрява. Преди две години срещнах съпруга си. Веднага харесах добрите му маниери и грижовното му отношение.

Марк е креативен човек. Той рисува картини. Винаги наблюдавам този процес с възхищение. Често посещаваме различни изложби. Освен това моят избраник работи като таксиметров шофьор. Марк ми предложи брак и възникна въпросът къде ще живеем заедно. След като се оженихме, се преместихме в моя апартамент и тогава предложих на Марк да напусне работата си и да се посвети на изкуството си. Той веднага се съгласи с предложението ми. Съпругът ми беше много щастлив от това. Единственото нещо беше, че винаги исках от Марк да поддържа къщата подредена.

Преди това той посещаваше курсове в едно художествено студио. Един ден срещнах на улицата приятел, който посещаваше същите класове като Марк. Той ми каза, че съпругът ми е отсъствал няколко пъти и че не си вдига телефона. Реших да попитам Марк директно за причината за поведението му и той отговори, че страда от творческо прегаряне. След като каза това, му дадох една седмица да си намери нова работа, през която той щеше да си намери нова работа. Той отговори, че ще го направи в близко бъдеще.

Измина един месец и Марк все още не си беше намерил работа. От негови приятели научих, че той дори не се е опитал да си потърси нещо, защото има богата съпруга. Освен това се надяваше, че ще му препиша апартамента си.

Не исках да повярвам, затова реших да проверя Марк. Помолих един приятел да направи фалшиви документи, в които съпругът ми уж беше собственик на апартамента.

След това дойдох при него и му съобщих новината. Марк беше много щастлив, но ме увери, че не е необходимо да правя това, той ме обичал и без тези формалности.

Престорих се, че му вярвам. През всичките следващи дни го наблюдавах. За известно време той наистина беше просто перфектен – готвеше ястия, организираше романтични вечери. Но по погледа му разбрах, че замисля нещо.

И не сгреших. Една вечер се прибрах от работа и видях под вратата куфари с моите вещи. Попитах Марк какво се случва, а той ми каза, че се развеждаме. Тъй като той е собственик на апартамента, аз трябва да се изнеса. После добави, че утре ще подаде молба за развод.

Реших да играя заедно с него. Престорих се на много разстроена, след което отидох да прекарам нощта в къщата на приятеля ми.

На следващия ден Марк отиде да подаде молба за развод и беше зашеметен. Той разбра цялата истина. Тогава бившият ми дойде при мен и започна да ми се извинява. Но аз не исках да чувам нищо повече. Казах на Марк да си събере нещата и да изчезне от живота ми.

Дори се радвам, че това се случи по този начин. По-добре да се разочаровам веднъж, отколкото да живея до края на живота си с такъв егоист.

 

Rate article
Не исках да вярвам в егоизма на годеника си. Но една случка ми показа истинското му лице