– Не е подходящо време да делим един апартамент, сестра ти има малки деца – отказва майка ми. Фактът, че няма къде да живея, изобщо не я притеснява.

Бих предпочел жилищната ситуация да се разреши възможно най-скоро, за да не се налага да ходя при майка ми или при сестра ми. Омръзна ми постоянно да се обяснявам на всички; никой не иска да ме разбере. Майка ми е облагодетелствана от по-голямата ми сестра. Тя получаваше новите неща, а аз получавах нещата, които тя не искаше. Исках да ме галят и да ме изслушват, но всичко, което получавах от майка си, беше ритник в гърба. Баща ми не се интересуваше нито от мен, нито от сестра ми. Когато се преместих да уча в града, баща ми почина. Всеки от нас получи по една трета от жилищната му площ.

Когато бях на двадесет години, сестра ми се омъжи. Майка ми пое младите. На сестра ми се роди дете. Престанах да се прибирам у дома за ваканциите, защото там вече нямаше място за мен. “Никой не ти забранява да идваш” – каза майка ми. Но аз не исках да живея в къща, в която всеки може да влезе, без да почука. Сестра ми разбра, че е бременна за втори път. Осъзнах, че вече мога да забравя за стаята си. Стаята ми вече се наричаше детска стая. Тъй като вкъщи нямаше място за мен, се върнах в родния си град и наех апартамент.

– Къде да отида по-нататък?

– Трябва да разбереш – каза майка ми.

Предложих на сестра ми да купи моята част от апартамента. На сестра ми ѝ предстоеше да роди третото си дете. “Не разполагаме с достатъчно пари, за да ти платим – каза сестра ми. Предложих да продадем целия апартамент и да си поделим приходите по равно. Сестра ми изкрещя, че искам да оставя децата ѝ без покрив. Майка ми ме убеди да не продавам апартамента в този момент. И на никого не му пукаше, че съм изоставена на улицата, не им пукаше. Трябваше сама да решавам проблемите си.

Rate article
– Не е подходящо време да делим един апартамент, сестра ти има малки деца – отказва майка ми. Фактът, че няма къде да живея, изобщо не я притеснява.