“Не е платил за вечеря в кафене, а сега е изненадан от отказа ми”

Феминистките постулати стават все по-популярни в нашето общество. Въпреки че в западния свят се отправят призиви за равенство на двата пола и справедливо разпределение на семейните отговорности, в комбинация с нашия манталитет тези твърдения често се изопачават. По-специално, често можете да срещнете мъже, които отказват да осигуряват издръжката на съпругите си, защото смятат, че семейният бюджет е работа на двама партньори. В същото време, докато живеят заедно, такива мъже не бързат да споделят семейните задължения, като например чистене, пране или готвене.

Обикновено такива мъже демонстрират собствените си възгледи за живота още на първите срещи, но жената може само да разбере дали ценностите им съвпадат и дали наистина ще бъде щастлива с такъв мъж.

Наскоро отидох на среща със съпруга си. Работим в един и същи бизнес център, дълго се гледахме в едно кафене и в едно кафене и накрая той дойде да се срещне с мен. Той е на 31 години, въпреки че изглежда много по-млад, добре изглеждащ.

Разходихме се приятно, после отидохме в едно кафене, поръчах си лека салата и кафе с малък десерт. Той взе само кафе. Поговорихме си, сервитьорът дойде, попита за сметката. Той се поколеба, погледна реакцията ми и помоли да разделим сумата… Бях в състояние да платя за вечерята. След това той веднага се втурна да ме придружи до колата.

Вчера той ме помоли да се разходим отново тази седмица, времето е хубаво. Не се оправдавах, а веднага му казах, че не искам да се срещаме повече. Той беше много изненадан, попита какво се случва. След известно време написа: “а, вярно, защото не съм платил”… а после добави нещо от рода на “всички жени са меркантилни”.

Не знам какво меркантилно има в кафето и салатата, но ако един мъж не плати на първа среща, значи или няма пари, или е принципен, или има конвейер от хора като мен.

Днес тя пише отново, за да разбере дали е променила решението си. Очевидно смята, че причината за отказа не е важна. А на мен не ми трябва мъж, който дели всичко наполовина, нито пък манипулатор! Правилно ли направих, като му отказах?”

 

Rate article
“Не е платил за вечеря в кафене, а сега е изненадан от отказа ми”